Groene Wissel 285: Hulst 1

Clingense Bossen en Lekebeek

Groene Wissel Hulst 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Hulst

 • Startadres:

  bushalte Van de Maelstedeweg, Hulst
  Van de Maelstedeweg
  4561 GT Hulst

 • Coördinaten:

  51°16’34” N   4°3’9” E

Na de rondwandeling over de puntgave vestingwallen met bolwerken en het gezellige centrum van Hulst maakt u een zeer afwisselende wandeling door het rustieke kleinschalige landschap ten zuiden van Hulst. De tocht voert na het tracé van het voormalige spoorlijntje Sint Niklaas - Hulst (nu een prachtig lommerrijk wandelpad) over bospaden, landweggetjes en een stukje langs de Lekebeek naar het Belgische grensplaatsje Paal (met een leuk grenscafeetje!). Daarna wandelt u over rustige asfaltwegjes en fietspaden langs Sint Jansteen weer naar Hulst. Ondanks de prachtige wandelpaden en het rustige landschap kent deze wandelroute ook een nadeeltje: buiten de bebouwing van Hulst wandelt u aan het begin en aan het einde een kilometer lang over een fietspad langs een drukke (rond)weg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Beschrijving zeer duidelijk

Fam. M, 15-03-2013

Onlangs hebben mijn man en ik de route bij Hulst gelopen. Het was voor ons de eerste keer om hier een route van te lopen. Het viel ons op dat de beschrijving zeer duidelijk was. Ondanks onverharde en zelfs graspaadjes zijn wij niet één keer verkeerd gelopen. Complimenten hiervoor!

Bus vanuit Breda naar Hulst

JS, 15-09-2012

Als je met de bus vanuit Breda naar Hulst gaat, kom je niet langs de halte Van de Maelstedeweg. Je kan dan het beste uitstappen bij de halte Glacisweg en een klein stukje teruglopen naar het grote kruispunt van het begin van tekstblok 2 en rechtdoor de Koolstraat in gaan.

Hele fijne route

PT, 05-04-2012

Ik heb op 01-04-2012 de GW285/Hulst gelopen, een mooie route. Het cafeetje in Paal was vandaag gesloten. Ik ben Heikant ingegaan, dus van de route afgegaan, naar café-restaurant Du Commerce. Voor de rest een hele fijne route.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant Het Bonte Hert

Grote Markt 12

4561 EB Hulst

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info