Groene Wissel 404: Kamperland

De Schotsman aan het Veerse Meer

Groene Wissel Kamperland
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Kamperland

 • Startadres:

  bushalte Dwarsstraat, Kamperland
  Veerweg
  Kamperland

 • Coördinaten:

  51°34’3” N   3°42’2” E

Na de afsluiting van de laatste dam veranderde een groot schorrengebied in een prachtig natuurgebied: de Schotsman aan het Veerse Meer. Op de schrale, zandige bodem ziet het in het voorjaar blauw en paars van de orchideeën. Op de nattere plekken groeit duizendguldenkruid en parnassia en in de dichte bosjes die het open terrein afwisselen broeden wielewalen, houtsnippen en ransuilen. Het 1e deel van het traject langs het Veerse Meer kan op een mooie dag druk zijn met watersporters en dagkampeerders. Op de bebouwing na gaat deze wandeling hoofdzakelijk over onverharde paden en wegen. Onderweg komt u horeca tegen, buiten de vakantieseizoenen met beperkte openingstijden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prima gewandeld

Henk Roelofs (Oss), 06-09-2015

Op 16 aug 2015 deze route gewandeld. Route is prima te volgen. Langs het Veerse meer vond ik een beetje lastig, maar gewoon door blijven lopen en je komt er vanzelf. Tussen het schrikdraad door (beschrijving van Danyell) is verbeterd. Je kunt er nu gemakkelijk overheen stappen. En ja, dit zijn oude Duitse bunkers. Nu een paradijs voor vogels en vleermuizen.

Frietkar

Danyell Onbehauen-Frigge, 30-07-2015

De frietkar die direct bij punt 2 in de routebeschrijving genoemd wordt, is niet alleen op drukke dagen geopend, maar zo'n 7 maanden per jaar dagelijks! Ook is het geen frietkar meer, maar een permanent gebouwtje (dat zou een paar weken nadat ik daar was geopend worden). Een verslag met foto's van m'n wandeling kun je hier vinden: http://www.danyell.nl/teksten-w/2015/150511-kamperland.html Groetjes, Danyell

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info