Groene Wissel 112: Kapelle-Biezelinge

Betuwe van Zeeland

Groene Wissel Kapelle-Biezelinge
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Kapelle

 • Startadres:

  station Kapelle-Biezelinge
  Stationsstraat 4
  4421 AK Kapelle

 • Coördinaten:

  51°28’51” N   3°57’20” E

Het gebied tussen Kapelle en Wemeldinge mag wel de Betuwe van Zeeland worden genoemd. Na het centrum van Kapelle wandelt u over rustige asfaltwegjes en fietspaden door het uitgestrekte akkerlandschap en een flink deel langs en tussen de vele boomgaarden die deze streek rijk is. Halverwege de wandeling geniet u vanaf de Deltadijk van het weidse uitzicht over de Oosterschelde. Door het dorpje Wemeldinge, over een grasdijk en rustige wegen wandelt u ook weer langs vele boomgaarden terug naar het station. Deze wandeling gaat voor een groot deel over verharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Zeeuwse appelbloesem

Corrie, 21-04-2019

Gisteren deze mooie route weer gelopen. Vanaf de voorkant van het station eerst direct links af gegaan om de vrolijke 'Jip en Janneke' tunnel te bekijken want Kapelle blijft toch de geboorte plaats van Annie M.G. Hierna de route opgepakt. Sinds kort is er in het centrum een leuke ( koffie ) horeca plek bij gekomen: 'de Buurvrouw'. Ga hiervoor voor de kerk links af, Westerstraat, en dan voorbij de supermarkt links op de hoek ( let wel op de openingstijden ). Vooral veel appelbloesem gezien, de andere fruitbomen waren al uitgebloeid. Op het eerste gedeelte lijken er nu wat minder boomgaarden. Wel is er hier en daar een nieuwe aanplant van laagstammige boomgaarden. Route was goed te volgen en het uitzicht aan de Oosterschelde, richting Zeelandbrug en Tholen, was super.

Mooie wandeling

Corrie, 20-03-2016

Mooie wandeling over rustige wegen. Veel fruitbomen. Op een dag gratis treinen met het boekenweek geschenk was het daarom dubbel genieten. Prima horeca halverwege de route onderaan de dijk. Op deze zondagochtend was alle horeca in Kapelle nog gesloten.

Zeeuwse bloesemtocht

Annemarieke Verheij, 14-04-2014

Deze wandeling staat inderdaad helemaal in het teken van fruitboomgaarden. Je komt er heel wat tegen! Ze stonden vol in bloei en dat is natuurlijk een mooi gezicht, alhoewel ik het niet zo betoverend vind als de grote hoogstambomen zoals je ze in Zuid-Limburg vaak ziet. Het is een mooie wandelroute, veel asfalt inderdaad, maar het zijn zeer verkeersluwe weggetjes. Het stuk over de dijk langs de Oosterschelde is ook het vermelden waard, wat een weids uitzicht! Over de laatste kilometers van deze wandelroute kan ik niks vertellen, want kort na Wemeldinge liep ik net iets te veel aan de linkerkant van de asfaltweg, gleed met mijn voet van de wegkant af en kwam hard ten val. Strompelend naar de dichtstbijzijnde bushalte heb ik de wandeling helaas moeten beëindigen.

Toon meer

In de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info