Groene Wissel 158: Kerkrade

Grensbeken

Groene Wissel Kerkrade
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Kerkrade

 • Startadres:

  station Kerkrade Centrum
  Stationsstraat 70
  6461 EJ Kerkrade

 • Coördinaten:

  50°51’40” N   6°3’31” E

Na het gezellige centrum wandelt u door het bijzonder mooie stadspark naar en langs de Vloedgraaf; een diepliggende beek in een bosravijn. Daarna wandelt u over fraaie voetpaden en wandelwegen langs de Crombacher- en Bleijerheiderbeek, zijnde de grens tussen Nederland en Duitsland. Die Bleijerheiderbeek is hier en daar slechts twintig! centimeter breed en ligt in een bijzonder florarijk bosdal. Een leuke wandeling waarmee u kennis maakt met dit 'vergeten', maar oh zo mooie hoekje van Zuid-Limburg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving weer helemaal bij de tijd

Bart van der Schagt, 08-11-2016

De herinrichting van het Stadspark is klaar en voor de aanleg van een nieuwe ringweg heb ik leuk alternatieve bospaadjes kunnen vinden.

Reactie op Inge Koning

Bart van der Schagt, 23-03-2016

Rondwandelingen vanaf een station gaan inderdaad weleens door veel bebouwing. Vaak is dat onvermijdelijk. De wegomlegging ga ik in de gaten houden. Bedankt voor het melden.

Afwisseling van mooie hellingbossen met beekdalen en saaie bebouwing

Inge Koning, 23-03-2016

Met mijn dochtertje van vijf heb ik deze wandeling gelopen op 20 maart. We hebben genoten van de hellingbossen, de diep uitgesleten Vloedgraaf en het meanderende beekje de Bleijerheiderbeek. We vonden het echter erg jammer dat de tocht zoveel door de bebouwing van Kerkrade voert wat vrij deprimerend was: veel leegstaande winkels, wijken 'vol witte schimmel' (lelijke blokkendozen met idem voortuinen). Het stadspark bleek afgesloten te zijn i.v. herinrichting en zo te zien gaat dit nog wel een tijdje duren. Als alternatief kun je via het trottoir van de weg die er langs loopt het stadspark volgen tot je er halverwege weer in kunt. Dan kun je via een leuk paadje afdalen en het beekje oversteken om zo weer op de route langs de vijvers uit te komen. Bij punt 3 ligt het landschap enorm op de schop; het heeft nu nog geen consequenties voor de route, je kunt gewoon de Hamweg vervolgen en het tunneltje onderdoor maar het is wel vrij bizar langs die enorme zandbergen te lopen. Volgens een bericht op de site van de gemeente Kerkrade van 18-03-2016: 'Aanleg parallelweg Hamstraat, gemeente Kerkrade. De Hamstraat in Kerkrade wordt omgebouwd tot Buitenring. Aan de zijde van de woonwijk Gracht en bedrijventerrein Willem Sophia komt tevens een parallelweg te liggen. Als eerste wordt in fases de nieuwe parallelweg gebouwd langs de huidige Hamstraat....' Ik verwacht dat dit wel consequenties gaat geven voor deze Groene Wisselroute.... terug naar boven

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info