Groene Wissel 150: Klimmen-Ransdaal

De Eyserbeek

Groene Wissel Klimmen-Ransdaal
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Ransdaal

 • Startadres:

  station Klimmen-Ransdaal
  Mareheiweg 2
  6343 EK Ransdaal

 • Coördinaten:

  50°51’59” N   5°53’24” E

De Eyserbeek is een Zuid-Limburgse riviertje, ontspringt in Bocholtz en loopt dan via Simpelveld naar Eys. Naar deze beek is het dorp Eys genoemd waar dit riviertje (meer een beek) dan ook doorheen stroomt. Na een taai stukje weg wandelt u over een schitterende hol pad van twee km, via Ubachsberg en over landwegen en graslandpaadjes naar Overeys. Vanaf daar kuiert u een flink stuk langs de heftig meanderende beek, het hoogtepunt van deze wandeling. Over rustige asfaltwegjes, landwegen, graspaden en wederom een prachtig een km lang hol pad gaat u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Elkenrader Grube nog afgesloten

Bart van der Schagt, 07-10-2018

Dit pad is wegens herstelwerkzaamheden vermoedelijk tot begin 2019 afgesloten voor wandelaars. Ben je avontuurlijk ingesteld, dan is er met het nodige struin- en klauterwerk goed doorheen te komen. Volg anders dit alternatief: na bord Elkenrade nog even doorlopen, in Elkenrade op de 1e weg LA (Elkenraderweg), na 1 km. in de linkerbocht naar rechts de grasweg met bordje Kunderberg volgen. Vanaf daar ben je weer op de route.

Reactie op boswerkzaamheden

Bart van der Schagt, 12-09-2018

Ik denk dat het bewuste pad wel weer is vrijgegeven voor wandelaars. Zo niet, op het kaartje kijkend kun je daar omheen lopen.

Boswerkzaamheden

Leo Rijnhout, 12-09-2018

Kan deze wandeling al weer gemaakt worden of is de Elkenrader Grube nog afgesloten? Volgende week zijn wij op vakantie in Zuid-Limburg en deze wandeling staat op ons programma.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Herberg Bie de Tantes

Wittemerweg 29

6287 AA Eys

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info