Groene Wissel 449: Kuinre

Burcht- en Kuinderbos

Groene Wissel Kuinre
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Kuinre

 • Startadres:

  bushalte Burchtstraat, Kuinre
  t.h.v. Burchtstraat 7
  8374 KC Kuinre

 • Coördinaten:

  52°47’9” N   5°50’32” E

Letterlijk op de rand van Overijssel en Flevoland stapt u de bus uit voor een geweldige boswandeling door het Burchtbos (met een burchtrestant) en het uitgestrekte zeer afwisselende Kuinderbos, beiden aangelegd in de Noordoost-polder op de voormalige Zuiderzeebodem. De stilte en rust in dit bosgebied zullen u goed doen. Onderweg kunt u bij het boswachtersrustpunt even op adem komen en daar lekker van een door u zelf gemaakte Senseo (of thee/frisdrank) overdekt genieten. De bushalte ligt aan de rand van het bos, naar eigen inzicht kunt u voor of na de wandeling het gezellige dorpje verkennen. In het begin van de wandeling is er horeca: De Wipkip, daarvoor moet u even 100m van de route af 'wippen'.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Stille Kuinderbos

Bart van der Schagt, 14-11-2016

SBB heeft al dan niet bewust wat bospaden dicht laten groeien. Een aanpassing was nodig en dat is nu in de routebeschrijving en op de kaart verwerkt.

Aanvulling van Ton Milatz verwerkt

Bart van der Schagt, 07-01-2016

Dus Ton, bedankt voor die aanvulling!

Fijne wandeling - aanvulling

Ton Milatz, 01-01-2016

1) Als 16 km toch iets te veel blijkt te zijn, kan je bij 3 een verkorte ronde om de Kuilen maken en bij 4 de aangegeven route vervolgen: i.p.v. 'bij wat witte paaltjes LA' wordt 'bij wat witte paaltjes RD, blijf het verharde fietspad volgen tot aan Ap24776. hier RD (ipv LA). 2) ca. 8 regels voor het einde: vervang 'schelpenpaadje' door 'betonnen fietspad'. Vandaag 1 jan. 2016 constateerden wij dat dit schelpenpaadje vervangen was.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Wipkip

Kuinderweg 52

8315 PX Luttelgeest

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info