Groene Wissel 449: Kuinre

Burcht- en Kuinderbos

Groene Wissel Kuinre
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Kuinre

 • Startadres:

  bushalte Burchtstraat, Kuinre
  t.h.v. Burchtstraat 7
  8374 KC Kuinre

 • Coördinaten:

  52°47’9” N   5°50’32” E

Letterlijk op de rand van Overijssel en Flevoland stapt u de bus uit voor een geweldige boswandeling door het Burchtbos (met een burchtrestant) en het uitgestrekte zeer afwisselende Kuinderbos, beiden aangelegd in de Noordoostpolder op de voormalige Zuiderzeebodem. De stilte en rust in dit bosgebied zullen u goed doen. Onderweg kunt u bij het boswachtersrustpunt even op adem komen en daar lekker van een door u zelf gemaakte Senseo (of thee/frisdrank) overdekt genieten. De bushalte ligt aan de rand van het bos, naar eigen inzicht kunt u voor of na de wandeling het gezellige dorpje verkennen. In het begin van de wandeling is er horeca: De Wipkip, daarvoor moet u even 100m van de route af 'wippen'.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Viel tegen

T. Niesen, 07-10-2020

Gisteren deze tocht gelopen en persoonlijk vond ik het wat tegenvallen. Veel grassige bospaden die er ook weleens woest uitzagen wat maakte dat onkruid/gras vrij hoog was. Ook veel ruiterpaden en daar ben ik persoonlijk geen fan van. 2 omgevallen bomen over geklommen, want er was geen route omheen. Bij punt 2: '' Na die km aan einde (daar ziet u een vaart) RA. Na ca 300m op bosweg met betonfietspad LA''. Je kan daar niet RA, want er staat RA een hek zonder opening. Deze overgeklommen en na 300m is wederom een hek (zonder opening) en nogmaals overgeklommen om zo de route wel te kunnen vervolgen, maar dat lijkt mij niet de bedoeling en onze honden er overheen tillen was niet handig. De rest van de route klopte. Vooral eerste 2KM vond ik mooi en op het einde is er heel klein stuk door mooi bos!

Reactie op Patrick Veenhuis

Bart van der Schagt, 16-06-2020

Bedankt voor het melden!

Updates en verbeterpunten

Patrick Veenhuis, 16-06-2020

Bij punt 2: 'Na die km, op de kruising (met ook een vaart) RD, u stapt even een gaashek over of loopt daar via het landbouwhek omheen'. Dat pad over het gaashek is volledig dichtgegroeid en niet meer begaanbaar. Update: Na die km op het eind RA en na 300m op het betonfietspad LA. Bij punt 3: ' onderweg op 2 kruisingen RD en bij een open plek het linkerzijpad daarnaartoe negeren. Aan het einde LA, dan ziet u links die open plek van daarnet (een paardendrenkplaats)'. Update: onderweg bij twee kruisingen RD en bij een open plek loopt u tegen een paardendrenkplaats aan. Passeer deze paardendrenkplaats links en ga na 30m op het eind LA.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant De Wipkip

Kuinderweg 52

8315 PX Luttelgeest

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info