Groene Wissel 446: Lage Mierde

Stille Grensbossen 2

Groene Wissel Lage Mierde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Lage Mierde

 • Startadres:

  bushalte Dorpsplein, Lage Mierde
  Bernardusweg
  Lage Mierde

 • Coördinaten:

  51°24’23” N   5°9’3” E

Na het gezellige Dorpsplein (met café BoJo's) en de prachtige Kerk St. Stephanus Vinding wandelt u over rustige asfaltweggetjes, landwegen, graspaden langs sloten en een beek (de Reusel) naar het immense landgoed De Utrecht (gelegen tegen de Belgische grens). De stilte en rust die u daar ondergaat zal u goed doen. U kuiert in dat voorname landgoed kilometerslang over vele schitterende, zeer stille boswegen. Het landgoed uitlopend wandelt u over graspaden en graslandranden nog een flink stuk langs de Reusel. Daarna bent u weer vlot op het Dorpsplein met de dorpskroeg en de bushalte. Op de bebouwing na gaat deze route grotendeels over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Rustige omgeving

Manuela Brok, 23-02-2018

Rustige route door Landgoed De Utrecht, doordat deze route aan de andere kant van de weg ligt dan 'den Bockenreyder', waar we na afloop wel geluncht hebben. Routebeschrijving klopt prima, al zijn wij zelf in het begin even verkeerd gelopen door niet goed lezen en 1 paaltje gemist te hebben. Route gaat veel door de bossen. Ook als je van het wandelnetwerk af gaat is de route duidelijk beschreven.

Er wordt wat afgesleuteld

Bart van der Schagt, 08-08-2016

Aan het Brabantse wandelnetwerk wordt af en toe flink gesleuteld. En ik sleutel dan weer mee. M.a.w. de routebeschrijving en kaarten van deze wandelroute op basis van het knooppuntenwandelnetwerk is weer helemaal bij de tijd!

Heerlijke wandeling

Rianne, 14-06-2015

Dit was mijn tweede GW en de eerste die ik alleen op papieren routebeschrijving liep. Dat was super goed te doen, ik ben 1x fout gelopen, omdat een breed bospad naar rechts naar mijn idee niet echt begaanbaar was en ik geen afstanden kan inschatten dus ook nog niet het idee had dat ik al 200 m had gelopen. Het bleek dus wel het goede pad te zijn geweest, maar goed.. Het lag meer aan mij dan aan de beschrijving. De route zelf is echt een aanrader! Ook ik ben nauwelijks mensen tegengekomen. Ik heb samen met mijn beagle gelopen en het bruggetje dat bij punt 1 beschreven wordt is voor een hond vrij smal, ik heb ze even opgetild. Ook punt 4, vanaf KP 15 was een lastig stuk. Het gras stond wel heel erg hoog, dus voor de hond nauwelijk begaanbaar, gelukkig kon ze over de rand van de akkers lopen. Al met al een leuke en heerlijke wandeling.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info