Groene Wissel 243: Lage Zwaluwe

Dijken en Polders

Groene Wissel Lage Zwaluwe
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  23 km

 • Startplaats:

  Lage Zwaluwe

 • Startadres:

  station Lage Zwaluwe
  Westelijke Parallelweg 8
  4965 SK Zevenbergschen Hoek

 • Coördinaten:

  51°41’23” N   4°39’48” E

Na een stil asfaltwegje, een fietspad langs een wat drukker weg en een graspad langs een natuurgebied (een wateroverschotbekken) wandelt u enkele kilometers over de hoge (deels gras) dijk langs rivier de Amer. Vanaf die dijk heeft u een prachtig uitzicht op de aan de overkant gelegen Biesbosch en onderweg doet u voor de koffiestop het oude deel van het dorp Lage Zwaluwe aan. Over kilometerslange grasdijken (met daarnaast een fietspad, dus u kunt uw pad variëren) langs natuurgebieden wandelt u naar het dorp Hooge Zwaluwe. Na een paar landwegen en een brede grasbaan langs een goederenspoorlijntje wandelt u over rustige asfaltwegjes via het gehuchtje Blauwe Sluis en over de schitterende lommerrijke Landekensdijk weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

2e reactie op Olav

Bart van der Schagt, 18-06-2016

Ik heb nog even nagekeken op welke paden/dijken dat gras in deze tijd van het jaar zo hoog kan staan. Vaak loopt er parallel onder aan de dijken een wegje...

Reactie op Olav

Bart van der Schagt, 12-06-2016

Olav, bedankt voor het melden van de horeca. Ga ik binnenkort op de kaart zetten.

Horeca bij station Lage Zwaluwe

Olav, 12-06-2016

Een van de langere Groene Wissels. Hij wordt waarschijnlijk niet zo vaak gelopen, want op veel plekken kon ik zelf mijn weg banen door het (hoge) gras. Al met al een prachtige wandeling. En sinds 4 juni is de wandeling nog aantrekkelijker omdat bij station Lage Zwaluwe onderaan de trap koffie/theehuis en lunchroom Poeleke is geopend. Ze zijn van 10-21 uur open (m.u.v. maandag). Lekkere koffie en ijs tegen heel redelijke prijzen. Een aanrader wat mij betreft. Je kunt ze ook op Facebook vinden (zoek op Poeleke).

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info