Groene Wissel 425: Lemelerveld

De Lemelerberg

Groene Wissel Lemelerveld
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Lemelerveld

 • Startadres:

  bushalte Parallelstraat, Lemelerveld
  Parallelstraat
  Lemelerveld

 • Coördinaten:

  52°26’33” N   6°20’21” E

Trek een hele dag uit voor deze lekkere lange wandeling door het fraaie Salland. Langs de rand van Lemelerveld loopt u de bebouwing uit en kuiert spoedig over een grassige landweg tussendoor (vooral 's zomers bloemrijke) veentjes. Daarna volgt een wel erg lang binnendoor boerenasfaltwegje van 2½ km, het enige minpuntje van deze wandeling. Dus dat wordt even lekker doorstappen. De beloning voor dit kleine ongemak is groot: daarna een flinke hoeveelheid graspaden en graslandranden langs sloten en een welverdiende rustpauze in uitspanning De Driesprong in Lemele. Daarna begint over bospaden en slingerende heidepaadjes tussen en langs jeneverbesbosjes de klim naar de top van de Lemelerberg. Gaandeweg wordt het uitzicht met elke stap spectaculairder en eenmaal op de top is het echt adembenemend: met helder weer kijkt u kilometers ver het landschap in waar u op de terugweg doorheen wandelt. Na de afdaling kunt u nog even wat drinken bij Theehuis De Lemelerberg en wandelt door het enorme parkbos 1813 en over stille wandel- en fietspaden door het rustieke open landschap weer naar de bushalte. Reist u met de auto en loopt u liever een kortere wandeling in deze omgeving, overweeg dan de prachtige Trage Tocht Lemele: deze start in Lemele, is 13 km lang en voert ook nog over de Archemerberg. Samen met de Lemelerberg is deze Trage Tocht een echte bergwandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Prachtig!

Irene, 25-11-2018

Prachtige wandeling. Het boerenweggetje hebben we niet als heel lang ervaren, maar waarschijnlijk scheelde het wel dat we prachtig weer hadden (17 november 2018). Mooi ook de afwisseling tussen de graspaden waar je helemaal niemand tegen komt, en de Lemelerberg, waar het met dit mooie weer best druk was.

De Lemelerberg

Josephine, 03-08-2014

Het is een mooie wandeling in het bijzonder de Lemelerberg, waarvan de heide nu prachtig in bloei staat. Het bloemrijke natuurgebied 'Veentjes' ziet er echt fleurig uit met allerlei soorten weidebloemen. De enige minpunt is inderdaad 2,5 km lange boerenasfaltwegje. Dit ben je snel weer vergeten, zogauw je op de top van de Lemelerberg staat, waarvan je kunt genieten van een schitterend uitzicht.

Een heerlijke wandelzaterdag

Gerrit-Jan, 29-03-2014

Deze Groene Wissel kent twee gezichten: het open boerenland waar het heerlijk wandelen is op deze dag. En de schitterende tocht over de Archemer berg met mooie vergezichten, dito natuur. Routeomschrijving was feilloos zoals we van de routemaker gewend zijn. Bart het waren weer 22 heerlijke kilometers.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Driesprong

Hellendoornseweg 1

8148 RH Lemele

Restaurant-theehuis De Lemelerberg

Kerkweg 32

8148 PZ Lemele

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info