Groene Wissel 657: Liempde

Dommel, Duits lijntje en Boerenland

Groene Wissel Liempde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Liempde

 • Startadres:

  bushalte Raadhuisplein, Liempde
  Raadhuisplein
  Liempde

 • Coördinaten:

  51°34’2” N   5°22’28” E

Na de gezellige Dorpsstraat van het Noord-Brabantse Liempde wandelt u over een oud kerkepad en graspad naar het Sint Janspontje waarmee u de Dommel oversteekt. Langs prachtige boerderijen kuiert u naar het Duits Lijntje waar u over een prachtig wandelpaadje een flink stuk langs loopt. Daarna gaat u over stille boswegen en landwegen op de rand van bos en boerenland op weg naar en ook door stiltetuin De Eschdonck. Over smalle paadjes en graslandranden geniet u van het zicht op de meanderende Dommel en wandelt over een doorgaans rustig fietspad en over grassige landwegen over hoge akkers weer naar de bushalte. Op de bebouwing van dorp en buurtschappen na is de route grotendeels onverhard. In Liempde is er voldoende horeca en onderweg na 5 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groene wissel657

Hans Damen, 22-01-2018

mooie wandeling van Liempde via Kasteren langs duits lijntje en terug door stilte tuin en dommeldal. In natte periode ( winter) onder 2. RA droge greppel: staat halve meter water in en breed1,5m, beter doorlopen parallel aan lijn tot verharde weg en RA lijn oversteken en direkt RA tot greppel, waaruit pad verschijnt, staat ook onder water, volg het brede zandpad tot aan verharde weg deze oversteken en kom je op de Baars en de tocht vervolgen

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café 't Groene Woud

Kasterensestraat 23

5298 NV Liempde

Café Het Wapen van Liempde

Raadhuisplein 4

5298 CD Liempde

Gasterij De Punder

Dorpsstraat 37

5298 CA Liempde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info