Groene Wissel 389: Lieshout

Akkers, bossen, vennen, heide en bier

Groene Wissel Lieshout
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Lieshout

 • Startadres:

  bushalte Heuvel, Lieshout
  Heuvel
  Lieshout

 • Coördinaten:

  51°31’4” N   5°35’43” E

Ook al hoort dat laatste woord niet in het rijtje thuis, u krijgt er wel mee te maken: in Lieshout is Bierbrouwerij Bavaria de grootste werkgever en is duidelijk te zien dat daar geen kroegbaas vreemd gaat. Na even langs die brouwerij gelopen te hebben kuiert u langs het Wilhelminakanaal en over landwegen langs het Hagelkruis (het origineelste in Nederland!) van Aarle-Rixtel naar en door het gezellige gelijknamige Brabantse dorp. Daarna volgt een afwisselende wandeling door het uitgestrekte Brabantse (bollende) akkerlandschap, langs het prachtige kasteel Croy en in de daarna volgende uitgestrekte stille bossen langs enkele vennen en een groot heidegebied. Na het oversteken van het Wilhelminakanaal wandelt u langs een molen het (Bavariarijke) horecacentrum in. Laat het pilsje u daar lekker smaken!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Knelpuntje opgelost

Bart van der Schagt, 10-07-2015

Vandaag het knelpuntje bij het boshoekje opgelost. Overigens, je loopt daar ('s zomers) door een gigantische chrysantenkwekerij. Moet in het najaar een spectaculaire aanblik geven.

Mooie route

Rene de veth, 02-05-2015

Vandaag de 'Bavaria route' gelopen met stralend weer. Auto geparkeerd op de parkeerplaats achter het raadhuis, hond mee en hup weg! De eerste 5 km liepen we over verharde wegen op het fietspad. Daarna boerenweggetjes, het aardige dorpje Aerle-Rixtel en na een kop koffie in de Croysehoeve kon het feest echt beginnen! Kasteel Croy is echt prachtig, op de site (www.croysehoeve.nl) staat meer informatie. Je komt ook een bord tegen voor het restaurant! Na wat akkervelden waar je tussendoor moet bereik je al gauw de eerste bossen. En inderdaad heide en vennen! De hond was volledig in zijn element! Via 2 tal bruggen kom je weer binnen de gemeentegrens Lieshout. Voor de maker: Ik heb geen ENKELE fout kunnen ontdekken! Mijn complimenten!! Wel 1 klein aandachtspuntje voor de wandelaar: 1e alinea de laatste 2 regels: Bij boshoekje haaks RA het grasland oversteken. Het grasland is inmiddels omgeploegd en is nu een akker geworden. Ik weet niet wat de boer erop wil verbouwen, als het mais is dan heb je als wandelaar een probleem!

Werkzaamheden bij de vennen

Bart van der Schagt, 25-08-2013

Vanaf medio september 2013 tot en met december vinden er werkzaamheden plaats aan de vennen in de Stiphoutse bossen (Geeneindsche Heide). Sommige paden zijn gedurende de werkzaamheden even niet of slecht begaanbaar. Doel van de werkzaamheden is het verbeteren van het ecosysteem in en rond deze vennen. Mocht u tegen een zo'n pad aanlopen, kijk op het kaartje voor een alternatief; er zijn daar zoveel paden dat dat altijd gaat lukken.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bavaria Brouwerijcafé Lieshout

Heuvel 5

5737 BX Lieshout

Eeterij Tante Pollewop

Dorpsstraat 25

5735 EA Aarle-Rixtel

Eethuis Saray

Dorpsstraat 4

5735 ED Aarle-Rixtel

Restaurant De Croyse Hoeve

Croylaan 9

5735 PB Aarle-Rixtel

Eethuis De Kiosk

Heuvel 12

5737 BZ Lieshout

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info