Groene Wissel 58: Lochem

Drie Lochemse Bergen

Groene Wissel Lochem
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Lochem

 • Startadres:

  station Lochem
  Stationsweg 1
  241 CT Lochem

 • Coördinaten:

  52°9’59” N   6°25’31” E

Een prachtige, bijzonder afwisselende wandeling door de heuvelachtige en bosrijke Graafschap. Over rustige lommerrijke landwegen, langs glooiende velden en door donkere bossen wandelt u over de Paasberg, de Kale Berg en de Lochemse Berg. Onderweg zult u intens genieten van de rust die dit landschap u geeft. De wandeling gaat eerst langs een beek en door het gezellige, horecarijke stadje Lochem. Halverwege loopt u door Barchem, met ook daar horeca. De 'beklimmingen' gaan geleidelijk en zijn dus niet echt zwaar!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Petra

Bart van der Schagt, 30-05-2020

Zoals het voor dat stukje in de routebeschrijving staat, was dat een tijdelijk omleiding van ruim 2 jaar. Toentertijd kon je vanwege renovatie van oeverwand en dijkje daar niet meer langs de Berkel blijven lopen. Nu dus weer wel. Bedankt voor het melden, ik ga de route (weer in oude luister) aanpassen.

Nog meer Berkel

Petra, 30-05-2020

Bijna op het einde van de wandeling kan je op het graspad verder langs de Berkel blijven lopen. In de beschrijving staat in de 3e kolom: 'Goed opletten: na 500 m., in flauwe linkerbocht van Berkel (..), bij bosjes op smal paadje RA dat bosje in.' Wij zagen op dat punt een wandelpijl rechtdoor staan en zijn verder gelopen langs de Berkel via een klaphek over grasdijkje met bochten mee door 2e klaphekje. Berkel aan de linkerhand houden naar drukke verkeersweg en rotonde oversteken. Volg de borden naar het station. Wandeling wordt iets korter, maar (wij denken) nog mooier.

Pareltje!!!!!

Anko en Mien, 19-08-2017

Was een andere groene wissel tijdens onze vakantie een tegenvaller, wat was dit een pareltje!!!!!! Prachtige zandpaden tussen de vele maisvelden door, mooie bossen en enkele 'bergen'. En dan niet te vergeten het glooiend landschap, de Achterhoek op z'n mooist!!!! Een prachtige wandeling, een echte aanrader!!!!!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-café-restaurant De Groene Jager

Ruurloseweg 2

7244 AV Barchem

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info