Groene Wissel 313: Loenen

Loenense bossen, heide en beken

Groene Wissel Loenen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Loenen

 • Startadres:

  bushalte Bruisbeek, Loenen (Gld)
  Beekbergerweg
  Loenen (Gld)

 • Coördinaten:

  52°6’59” N   6°1’3” E

Een geweldige en lekkere lange wandeling voor de liefhebbers van bossen, heidevelden en (spreng)beken. Na de landweggetjes en graspaden door het kleinschalig agrarisch landschap rond Loenen wandelt u door het stille Loenense Bos, langs de uitgestrekte, glooiende Loenermark- en Zilvenseheide naar de sprengen van Coldenhove. Kilometers lang kuiert u daar langs de diep in het bos liggende Coldenhovense Beek en langs de (hier en daar drooggevallen) Molenbeek. Na een handvol stille bospaden en een enkel spannend kronkelpaadje wandelt u over een paar rustige landwegen en graspaden door het verstilde landelijke gebied rond Loenen weer naar de bushalte. Na de horeca van Loenen komt u onderweg niets meer tegen, dus neem voor onderweg voldoende proviand mee.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Carla de Roode

Bart van der Schagt, 26-06-2019

Carla, bedankt voor het melden. Ik heb de routebeschrijving aangepast.

Mooie tocht

Carla de Roode, 25-06-2019

Heel afwisselende tocht door een mooi gebied met weinig verkeerswegen. Het stukje struinen bij 4 is nog steeds te vinden, al is de slagboom weg. Het bankje aan het eind van nummer 6 ontbreekt ook, maar je kunt iets verderop zitten met zicht op het dorp. Of doorlopen naar het dorp.

Groene Wissel Loenen

Marlies Tasman, 12-05-2019

Vandaag met z'n zessen deze wandeling gelopen. Terecht dat het woord 'groen' in de titel voorkomt! Wat een boel groen! 19 km lang, om precies te zijn.... We hebben ervan genoten. De markering van de app (WandelZapp) loopt niet overal precies gelijk op met het te volgen pad, maar we kwamen er wel prima uit. Een paar mensen maar tegengekomen: heerlijk rustig! Loop je niet graag in een bos maar in de open ruimte, dan niet deze wandeling kiezen, want je loopt dus wel veel in het bos. Goed om proviand mee te nemen, want geen horeca onderweg. Trouwens ook nauwelijks een bankje: gewoon lekker ergens neerploffen voor je broodje :-). Superleuke mini-paadjes op deze route en slechts 0,01 % asfalt: complimenten! Me voorgenomen om deze route nog eens te lopen als de hei in bloei staat.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant Loenermark

Eerbeekseweg 4

7371 CG Loenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info