Groene Wissel 313: Loenen

Loenense bossen, heide en beken

Groene Wissel Loenen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Loenen

 • Startadres:

  bushalte Bruisbeek, Loenen (Gld)
  Beekbergerweg
  Loenen (Gld)

 • Coördinaten:

  52°6’59” N   6°1’3” E

Een geweldige en lekkere lange wandeling voor de liefhebbers van bossen, heidevelden en (spreng)beken. Na de landweggetjes en graspaden door het kleinschalig agrarisch landschap rond Loenen wandelt u door het stille Loenense Bos, langs de uitgestrekte, glooiende Loenermark- en Zilvenseheide naar de sprengen van Coldenhove. Kilometers lang kuiert u daar langs de diep in het bos liggende Coldenhovense Beek en langs de (hier en daar drooggevallen) Molenbeek. Na een handvol stille bospaden en een enkel spannend kronkelpaadje wandelt u over een paar rustige landwegen en graspaden door het verstilde landelijke gebied rond Loenen weer naar de bushalte. Na de horeca van Loenen komt u onderweg niets meer tegen, dus neem voor onderweg voldoende proviand mee.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Hele mooie tocht

Dick van Voorthuizen, 04-06-2018

Afgelopen zaterdag deze mooie route gelopen. In het begin was het nog wat frisjes, maar later werd het perfect wandelweer. De tocht brengt je door mooie natuur, bos, heide, beekjes. De afwisseling maakt het een prachtige tocht. We hebben heel erg genoten van deze wandeling. Alleen vlak bij het Landal Park Coldenhove kwamen we wat andere wandelaars tegen, verder was het heel rustig. Voor ons is dit een van de mooiste wandelingen die we recent hebben gemaakt.

Pittig!

Yolanda, 19-05-2018

verleden week deze mooie maar pittige tocht (mede door de lengte en het parcours. Bovendien was het benauwd ) gelopen. Veel afwisseling van bos, heide en open veld. Zowat niemand tegengekomen. Wel 3 teken, ondanks de lange broeken, ze kruipen er schijnbaar gewoon onderdoor. We waren nog wel blij met het alternatief voor het stukje struinen, juist ivm de teken. Zo zie je, niet te voorkomen. Evengoed een prachtige route!

Schitterende tocht door bos en over hei

Frank van der Meer, 07-04-2017

Wat een superlekkere Groene Wissel is dit. De bossen zijn al mooi en lekker gevarieerd. Maar de Zilvende Heide is een van de mooiste heidegebieden die ik ken. En zo lekker stil. Schaapskudde gezien. Topdag! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwloenen

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant Loenermark

Eerbeekseweg 4

7371 CG Loenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info