Groene Wissel 313: Loenen

Loenense bossen, heide en beken

Groene Wissel Loenen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Loenen

 • Startadres:

  bushalte Bruisbeek, Loenen (Gld)
  Beekbergerweg
  Loenen (Gld)

 • Coördinaten:

  52°6’59” N   6°1’3” E

Een geweldige en lekkere lange wandeling voor de liefhebbers van bossen, heidevelden en (spreng)beken. Na de landweggetjes en graspaden door het kleinschalig agrarisch landschap rond Loenen wandelt u door het stille Loenense Bos, langs de uitgestrekte, glooiende Loenermark- en Zilvenseheide naar de sprengen van Coldenhove. Kilometers lang kuiert u daar langs de diep in het bos liggende Coldenhovense Beek en langs de (hier en daar drooggevallen) Molenbeek. Na een handvol stille bospaden en een enkel spannend kronkelpaadje wandelt u over een paar rustige landwegen en graspaden door het verstilde landelijke gebied rond Loenen weer naar de bushalte. Na de horeca van Loenen komt u onderweg niets meer tegen, dus neem voor onderweg voldoende proviand mee.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi!

Trinke Niesen, 01-10-2020

Erg mooie bos wandeling! Midden in bos, heerlijk rustig doordeweeks. Veel wild sporen, niks gezien. Prachtige route, een aanrader!

Super wandeling

Micky76, 20-06-2020

Mag ik mijn complimenten voor deze wandeling geven. Het is een zeer mooie en afwisselende route en erg duidelijk beschreven. Fijne afstand en mooie doorkijkjes. Wilde herten en wilde zwijnen gespot. Kortom: ik heb enorm genoten!

Heerlijk 19 km lang de bossen door

G. van de Vlekkert, 13-09-2019

Fijn om ook lange routes op deze website te ontdekken. We hebben nu een aantal routes rond Loenen verkend (zowel Groene Wissel als aantal trage tochten) en het blijft verrassend dat je toch steeds andere gebieden ontdekt. Bij deze route zijn we er één keer niet helemaal uitgekomen: bij 5 staat ergens Na een heuveltje op de driesprong links af en na 20 meter RA. We konden na 20 m geen pad ontdekken. Wel iets verder, maar als dat pad bedoeld wordt, zou ik het anders omschrijven: voor de kruising rechts het pad nemen of zo. We hadden hier wel even de GPS track nodig.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant Loenermark

Eerbeekseweg 4

7371 CG Loenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info