Groene Wissel 77: Loppersum

Vier Groninger dorpen

Groene Wissel Loppersum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Loppersum

 • Startadres:

  station Loppersum
  Stationslaan 8
  9919 AB Loppersum

 • Coördinaten:

  53°20’3” N   6°44’54” E

Over rustige asfaltwegjes, schelpenpaden, landwegen, boerenerven en prachtige graspaden wandelt u van het ene naar het andere authentieke Groninger dorp: Loppersum met het karakteristieke Hotel Spoorzicht en gezellige winkelstraatje, het terpdorp Westeremden met een prachtig kerkje en museum De Weem, Zeerijp met eveneens een fraai kerkje en een schitterende molen en tot slot Eenum met een idyllisch gelegen pittoresk terpkerkje. Normaal gesproken zijn alle kerkjes voor bezichtiging geopend! En onderweg geniet u natuurlijk van het fantastische weidse Groninger landschap.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Top!

Eric Claasen, 14-08-2019

Prima wandeling in het mooie Groningse Hoge Land. Je komt in een viertal leuke dorpjes waardoor je gemakkelijk in de verleiding komt omweggetjes te maken. Uiteindelijk werd onze wandeling daardoor bijna 25 km. We hadden prima weer, dus een mooie dag. Met dank aan de ontwerper.

Genieten van de Groningse Weidsheid

Anko en Mien, 05-05-2018

Vandaag op bevrijdingsdag deze mooie wandeling vanuit Loppersum gelopen. Genoten van de weidse vergezichten, de prachtige wierden (Gronings voor terp) en de al zo mooie kerkjes op die wierden. En prachtig weer, wat wil je nog meer??!! Echt een aanrader!! Enkele tips: De Weem (museum van de bekende schilder Henk Helmantel) in Westeremden is maar enkele middagen per week open van 1 Mei tm Oktober. een mooi alternatief is een rustpunt vooraan in het dorp waar je 2x langs komt. Wij hebben er nl. een heerlijk bakje koffie genuttigd. In de kerk van Eenum is het ook (meestal) mogelijk om voor een kleine vergoeding een kopje koffie te verkrijgen. Doe er je voordeel mee. En de routebeschrijving klopt weer als een bus!!!

Wandeling

Bram van Vliet, 20-03-2017

01-03-2017 Mooie wandeling, met halverwege prima rustpunt: den Diek'n. Hadden ook mooi weer. Een aanrader.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info