Groene Wissel 588: Lunteren 2

Pannenkoekroute De Goudsberg

Groene Wissel Lunteren 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Lunteren

 • Startadres:

  station Lunteren
  Stationsstraat
  6741 DH Lunteren

 • Coördinaten:

  52°5’6” N   5°37’26” E

Al binnen een minuut of tien wandelt u door het romantische Luntersche Buurtbosch over prachtige bospaden en langs heideveldjes. Na de Lunterse Boer, de eerste horecastop van deze leuke en vooral afwisselende boswandeling, gaat u bergje op en bergje af op weg naar het middelpunt van Nederland. Na de afdaling bent u snel bij restaurant De Goudsberg. Ook al is het pannenkoekenassortiment daar niet al te groot, er zal vast wel wat lekkers voor u bij zitten. Nuttigt u die op het ruime terras, dan geniet u volop van het panoramische uitzicht op een deel van de Gelderse Vallei. Na een fietspad, een landweggetje en de gezellige winkelstraten van Lunteren kunt u het Museum Lunteren nog bezoeken, u komt er langs. Daarna stapt u weer snel in de trein.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op deze wandeling

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 04-03-2021

Een hele mooie afwisselende route die hard toe was aan een opknapbeurt. In het gebied is behoorlijk wat gewijzigd, waardoor de huidige beschrijving op meerdere punten niet meer klopte. Een geactualiseerde route zal wellicht weer snel beschikbaar zijn. Is een korte maar zeker aanbevelenswaardige route.

Mooie niet lange wandeling

Gerda Hogeveen, 27-02-2021

Hele mooie wandeling door een mooi stukje Nederland. Routebeschrijving kan een update gebruiken, zijn nieuwe paden en routes aangelegd in het gebied en niet alles klopt meer. Rond horecagelegenheden (aantal verkoopt nu buiten e.e.a.) en bij Middelpunt iets drukker, verder rustige route.

Prachtige wandeling

Ria Kriste, 11-10-2020

Afgelopen vrijdag deze mooie route gelopen. Halverwege nummer 2 krijg je een steile helling. Ik wilde deze als 76 jarige ook proberen. Halverwege was terug gaan geen optie meer, dus dan maar doorlopen. Ik heb het gehaald, maar zou een volgende keer toch het netjes aangegeven alternatief nemen. Misschien een ...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant De Lunterse Boer

Boslaan 87

6741 KD Lunteren

Restaurant De Goudsberg

Hessenweg 85

6741 JP Lunteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info