Groene Wissel 75: Lunteren

Hart van Nederland

Groene Wissel Lunteren
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Lunteren

 • Startadres:

  station Lunteren
  Stationsstraat
  6741 DH Lunteren

 • Coördinaten:

  52°5’6” N   5°37’26” E

Na het gezellige dorp Lunteren wandelt u door landelijk gebied en bossen over het Middelpunt van Nederland! Daarna door bossen, langs de heidevelden en de zandverstuiving van het Wekeromse Zand. De terugweg gaat door heuvelige bossen en langs kleine heideveldjes. Uiteraard wordt de befaamde Lunterse Boer niet overgeslagen. Het laatste deel van deze wandeling gaat door een recreatief druk gedeelte. Dus ga met een mooie zondag tijdig op pad, dan wandelt u daar toch lekker rustig.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heel mooi

Sanne, 01-04-2019

Gisteren gelopen in de voorjaarszon. Een hele mooie route. Ik ga hier zeker nog een keer lopen. Het icoontje 'verboden voor honden' is hier erg onterecht. Ik had mijn twee honden zeker wel mee, aangezien je zelfs begint in een hondenlosloopgebied. Het enige stukje waar honden inderdaad niet zijn toegestaan is in het Wekeromse zand, helemaal in het oosten. Die gaat om een paar honderd meter die je dan gewoon langs de buitenkant (westkant) van het hek kan lopen. Ook door het hek konden we het Wekeromse veld goed zien en de koeien lagen zelfs bij het hek. Heel vreemd om de klassieke wit-zwarte koeien in het bos te zien.

Leuke wandeling

Wim, 08-02-2018

Afwisselende wandeling die vooral in het begin de moeite waard is. Laatste kilometers zijn doorbijten, ook op niet drukke dagen. Tip: plak er een stukje Wekeromse Zand aan vast. Dat kan door na het hek bij het rechtsaf gaan direct links de witte paaltjes te volgen. Die leiden je de heide op met prachtig uitzicht op de zandverstuiving. Je kunt ook verderop naar rechts gaan en dan de blauwe klompenroute oppikken, die samenkomt met de witte route. Vervolgens bij een picknick bank bij een bosje vervolgens de witte route verlaten en rechts afslaan naar de brede zandweg. dan loop je rechtstreeks naar het draaihek. Is een kleine omweg die zeer de moeite waard is.

Reactie op Florian B

Bart van der Schagt, 04-06-2016

Je hebt helemaal gelijk, foutje bedankt! Nu staat de goede er op en bij de pannenkoekroute ook. Bedankt voor het melden!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant De Lunterse Boer

Boslaan 87

6741 KD Lunteren

Restaurant De Goudsberg

Hessenweg 85

6741 JP Lunteren

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info