Groene Wissel 193: Maarheeze

Baronie Cranendonck

Groene Wissel Maarheeze
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Maarheeze

 • Startadres:

  station Maarheeze
  Driebos
  6026 AA Maarheeze

 • Coördinaten:

  51°18’14” N   5°37’51” E

Na de fraaie buitenwijken van Maarheeze maakt u een afwisselende wandeling over de vele veld- en boswegen, een slingerpaadje door een moerasbosje en de dichte varenbossen van het oude landgoed Cranendonck. Onderweg komt u langs de fundamentreconstructie van het middeleeuwse kasteel Cranendonck en de prachtige kasteelvilla Cranendonck. Na de bossen boven Soerendonk en het beekdal van de Buulder Aa wandelt u langs de landelijke rand van Maarheeze weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Baronie Cranendonck

Jack Wildhagen, 17-11-2013

Vandaag deze mooie wandeling gelopen.Was windstil en maar 6 graden.De route was heel duidelijk beschreven ,vier crossmotoren tegengekomen maar daar verder geen (geluid)hinder van gehad.Diverse paddenstoelen gezien op goed begaanbare paden.

Baronie Cranendonck

Sjan, 06-07-2013

Ontspannen kuieren in het Brabantse land, op een mooie en rustige doordeweekse dag in juli. Bij punt 1, het graspad naast de greppel, bij lantaarnpaal 7: dat was niet gemaaid. Het gras en (on)kruid stond een meter hoog. Mocht je daar geen zin in hebben: als je bij de kerk RD gaat ipv LA, dan zit je op het 'asfaltwegje' (zie einde van punt 1) en ga je daar dus op kruising met grasweg RD op asfaltwegje en verder met punt 2. Waar in de routebeschrijving 'grasland' staat geschreven, kan nu ook maïs staan. Niet te letterlijk nemen, dus. De routebeschrijving is echter zo duidelijk, dat het prima te volgen is.

Reactie op hieronder: moerasbos met nat weer

Bart van der Schagt, 02-02-2012

Inderdaad, met nat weer kan dat paadje door het moerasbos wat moeizaam zijn. Ga daar dan niet rechtsaf maar blijf de brede wandelweg met een ruime rechterbocht daaromheen volgen. Kijk dan naar rechts en je ziet dat paadje uit het moerasbos op jouw wandelweg uit komen, je bent dan weer op de route...

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info