Groene Wissel 35: Maarn 1

Huis te Maarn en Kaapse Bossen

Groene Wissel Maarn 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Maarn

 • Startadres:

  station Maarn
  Tuindorpweg 57A
  3951 BE Maarn

 • Coördinaten:

  52°3’51” N   5°22’14” E

Ver uit de buurt van veel belopen paaltjesroutes en LAW-paden voert deze boswandeling u over de meest stille paden en paadjes door Landgoed Huis te Maarn en de Kaapse Bossen. Onderweg kuiert u over een heideveldje met kleine zandverstuiving. Daar is ook Châlet Helenaheuvel met groot terras en werkelijk schitterend uitzicht. Letterlijk een hoogtepunt is de hoge uitkijktoren 'De Kaap'. Met de terugweg kuiert u het laatste stukje door het rustieke Landgoed Maarsbergen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Maarn heerlijk rustig

Carolijn, 25-01-2021

Deze wandeling gemaakt op een prachtige, zonnige winter-zondag in Corona-tijd. De start in Maarn en rond Huis te Maarn was heerlijk: rustig, ruimte en mooi bos. Maar zodra je bij de Helenaheuvel komt wordt je helaas onder de voet gelopen door gezinnen en struisers. Logisch in deze tijd, maar voor ons een reden om dit gedeelte voortaan op een mooie zondag te vermijden. Hetzelfde geldt voor de toren, de Kaap. Druk! Gelukkig eindigde de wandeling weer in Maarn: rust gekeerd. Kortom: prachtige wandeling door veel verschillende soorten bos en heel goed beschreven, maar niet op een zonnige zondag.

Ook mooi in november

Marc Samsom, 25-11-2020

Vanmiddag 25 november dit rondje gelopen met mooi zonnig najaarsweer. We liepen met de klok mee vanuit Maarn. Het eerste stuk vonden wij zelf het minst mooie, een productie naaldbomen bos. NIet echt ons ding, maar naarmate we dichterbij de kaapse bossen kwamen werd het fraaier. Lekker even genoten van het uitzicht bij de toren. De vorige keer waren we hier in de zomer en toen kon je die kerktorens toch allemaal wat minder goed zien. Twee keer misgelopen omdat we niet aan het opletten waren, we waren meer bezig met de paddestoelen. Het landgoed bij huis te maarn hadden we ook nog niet eerder ontdekt. Ook mooi.

Routebeschrijving vernieuwd

Stefan Horn, 11-11-2020

Met dank aan Fred Den Hertog is de routebeschrijving van deze wandeling vernieuwd.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theehuis en restaurant Chalet Helenaheuvel

St. Helenalaan 2

3941 EH Doorn

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info