Groene Wissel 44: Maastricht 1

St. Pietersberg en Cannerberg

Groene Wissel Maastricht 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Maastricht

 • Startadres:

  station Maastricht
  Stationsplein 27
  6221 BT Maastricht

 • Coördinaten:

  50°50’59” N   5°42’18” E

Na de mooie Maastrichtse stadsparken bewandelt u de laatste kilometers van het beroemde Pieterpad naar de Sint Pietersberg. Deze Groene Wissel-wandeling gaat daar verder over D'n Observant (ook een berg), door het Petit-Lanayebos en het Belgische dorpje Kanne naar de Cannerberg. Langs vele wijn- en boomgaarden en door het schitterende Jekerdal wandelt u naar de stadsmuur van Maastricht. Uiteraard gaat de terugweg naar het station door de oude binnenstad en langs het Vrijthof. Vergeet niet de nodige vlaaien voor thuis in te slaan!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Erg mooi!

Gerard, 14-08-2020

Genoten van deze wandeling eerder deze week: Heel mooie en leuke wandeling met veel variatie. Vooral gelopen met de gps-track met af en toe de (recent geupdate) routebeschrijving erbij en dat ging heel goed.

Wijzigingen in Route Groene wissel Maastricht

Kamstra, 27-07-2020

We hebben 2 weken geleden ontzettend genoten van deze mooi wandeling. We ontdekten echter dat er een aantal dingen niet meer klopten met de routebeschrijving. Geen schokkende dingen maar misschien wel de moeite waard om te vermelden. zeker als je niet bekend bent in deze omgeving. Het gaat om het volgende. Ik zal proberen het zo duidelijk mogelijk weer te geven. Onderaan bij punt 1 staat: Na een kleine km al dalende op 2 kruisingen de duidelijke rechterpaden volgen, u gaat één keer door een klaphek. Dit klaphek is er niet meer. Je moet het pad volgen tot aan de zwerfkei. Bij punt 2 moet je na de grotingang links af door een klaphek. Ook dit klaphek is verdwenen en als wandelaar kom je dan op een mountainbike pad terecht. Dit is echter vanaf die kant niet duidelijk aangegeven. Als wandelaar moet je deze singletrack meerdere malen oversteken, dan wel overheen lopen. Dit kan onbedoeld resulteren in botsingen tussen wandelaars en fietsers. De recreatieweide met banken bestaat niet meer. Dit is nu een overwoekerd grasveld geworden. Het uitkijkpunt waar naar gerefereerd wordt bij punt 2 is helaas niet meer zichtbaar door de dichte begroeiing. Misschien wel in de winter als de bomen kaal zijn. Bij punt 3 kun je boven op de Cannerberg zowel naar links als naar rechts. Misschien voor de duidelijkheid vermelden dat men LA het pad moet blijven volgen boven op de Cannerberg. Bij een schuine kruising linksaf ontstaat er onduidelijkheid omdat er 2 LA zijn. LA omhoog is duidelijker.

Prachtig landschap

Marja raven, 23-09-2017

Op 20 september deze Groene Wissel gelopen. Prachtig weer en mooie uitzichten. Het klaphek hebben we niet gezien op de Pietersberg maar voor de rest was de route prima aangegeven. Stukje via België ook leuk. Af en toe klimmen en dalen, goed te doen. Kortom een aanrader en leuk dat er ook een stukje stad in zit.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café de Tribunal

Tongersestraat 1

6211 LL Maastricht

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info