Groene Wissel 529: Markelo 1

Kerkpaden, Loopgraven en Tichelgaten

Groene Wissel Markelo 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Markelo

 • Startadres:

  bushalte Burg. de Beaufortplein, Markelo
  Goorseweg
  Markelo

 • Coördinaten:

  52°14’3” N   6°29’44” E

Na het gezellige dorp Markelo (met Grandcafé 't Wapen van Markelo) beklimt u over graspaden en prachtige bosrandpaden de Markeloseberg en wandelt daarna over rustige binnendoorwegjes, enkele lommerrijke landwegen en een grasweg langs de Schipbeek naar de Kattenberg. Daar kuiert u door voormalige (gerestaureerde) loopgraven uit WOII en komt langs een onderduikershol. De Kattenberg aflopen doet u over een paar prachtige graspaden langs akkerranden en raakt na een tichelgat even de bebouwing van Markelo aan, waar u CR De Haverkamp kunt bezoeken. Over landwegen (met onderweg een Mariakapel), door bossen de Hemmel en Hessenheem, langs Herberg De Pot (met groot tuinterras) en langs een beek aan de rand van Markelo wandelt u weer naar de bus. Om de prachtige wandelpaden (vaak tracés van oude Kerkpaden) met elkaar te verbinden, wandelt u regelmatige over zeer rustige binnendoorwegjes met daarlangs prachtige Twentse boerderijen. Kortom: een zeer afwisselende wandeling door het lichtglooiende Twentse landschap. Heeft u de smaak van dit liefelijke landschap te pakken, loop dan ook eens Groene Wissel nr. 530, ook vanuit Markelo met als thema Drie Markelose Bergen. Deze route licht wat zuidelijker, komt door Stokkum (stokoude boerderijen, beschermd dorpsgezicht) en gaat over enkele paden (in tegenovergestelde richting) van deze route.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Route aangepast

Bart van der Schagt, 14-06-2018

N.a.v. de reactie van Hans Soer is de route aangepast.

Reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 04-06-2018

Hans, bedankt voor het melden! Binnenkort pas ik de routebeschrijving aan.

Groene Wissel 529

Hans Soer, 04-06-2018

Beste Bart, De route met veel plezier gelopen. Het is en blijft een prachtig gebied. Wij ontdekten het volgende. Zie onderstaande tekst in de routebeschrijving. " Let op, loop er niet aan voorbij: strak voor de volgende (flauwe) linkerbocht, nog voor de 1e picknickbank RA het hekje (met bordje Betreden op eigen risico) door en steek het weiland RD over naar het hekje aan de overkant." Het genoemde bordje is verdwenen en de doorsteek is niet mogelijk. Om de genoemde asfaltweg te bereiken weg vervolgen dan RA slaan tot asfaltweg, hier LA en route vervolgen.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Camping de Kattenberg

Hogedijk 8

7475 PR Markelo

Grand café 't wapen van Markelo

Grotestraat 1

7475 AZ Markelo

Herberg De Pot

Potdijk 9

7475 SL Markelo

Zalencentrum de Haverkamp

Stationsstraat 28

7475 AM Markelo

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info