Groene Wissel 685: Marknesse

Polderwijn

Groene Wissel Marknesse
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Marknesse

 • Startadres:

  bushalte Uiterdijkenweg, Marknesse
  Steenwijkerweg/Marknesserweg (N333)
  Marknesse

 • Coördinaten:

  52°43’23” N   5°56’18” E

Ongeveer de helft van deze poldertocht banjert u over gras- en akkerlandranden door het weidse polderlandschap tussen Marknesse en Blokzijl. Onderweg kuiert u ook over een fietspad over een lage dijk langs het Vollenhoofs kanaal. Vanaf die dijk geniet u van het uitzicht op de Noordoostpolder en Overijssel. Bijna aan het einde van de route komt u langs een heuse wijngaard, zou je hier niet verwachten. Bij Wijngaard & Boerderijwinkel Maronesse kunt een lekker flesje wijn uit de Noordoostpolder (en nog veel meer) kopen. Denk wel aan het volgende: in dit open landschap is er geen beschutting tegen slechte weersomstandigheden. Omdat u veel over graslandranden loopt kan het na een natte periode daarop flink soppen zijn. Dat geldt ook voor de akkerpaden en -wegen, die zijn dan modderig.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Route

Gerda, 25-04-2020

Het is helaas niet van tijdelijke aard, de hele akker is omgeploegd, er is schrikdraad gespannen en zijn bomen over het pad gelegd.

Reactie op Gerda

Bart van der Schagt, 24-04-2020

Bedankt voor het melden. Die 'vage' omschrijving zal niet voor ierereen even 'vaag' zijn. Je moet daar wel even wat improviseren. Die blokkade kan van tijdelijke aard zijn, dus pas ik de route voorlopig niet aan. Jouw alternatieve beschrijving is zo (tijdelijk) voldoende.

Route klopt niet meer

Gerda, 24-04-2020

Helaas is de route op een aantal punten niet meer helemaal goed. Deel 1, vage omschrijving bij bomenrij links en rechtdoor. En begin deel 2, 'na ca 350 m bij bomen rechtsaf'. Boer heeft pad geblokkeerd. Als je het volgende pad neemt, haaks op de vuurtoren, dan kom je weer op de route. Prachtig gebied, in deze tijd met bloeiende tulpen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info