Groene Wissel 613: Meerkerk

Vijfheerenlanden, route 4

Groene Wissel Meerkerk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Meerkerk

 • Startadres:

  bushalte Postkantoor, Meerkerk
  Tolstraat
  Meerkerk

 • Coördinaten:

  51°55’16” N   4°59’56” E

De Vijfheerenlanden ligt in het zuidwesten van Utrecht. In de middeleeuwen maakten vijf heren hier de dienst uit. Het landschap uit die tijd is nog goed herkenbaar: binnen hoge dijken ligt een mozaïek van uiterwaarden, boomgaarden, griendpercelen en eindeloze weilanden. Met deze serie routes door deze streek gaat u daar allemaal mee kennismaken. Kenmerkend voor deze route zijn de talrijke landwegen, graspaden en graskaden. Het eerste deel loopt u 3 kilometer over een doorgaans rustig fietspad langs het Merwedekanaal. Daarna volgen (bijna uitsluitend) de meest prachtige paden die er in deze streek te vinden zijn. Daarover kuiert u langs Reservaat Scharperswijk, dwars door Polder Achthoven en langs de Zouweboezem. Over een vlonderpad kunt u een vogelkijkpunt bezoeken. Opvallend op deze route zijn de fraai gelegen (picknick)banken. Onderweg-horeca is er slechts in de vorm van een tankstation met wat mogelijkheden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ans Geboers

Bart van der Schagt, 23-05-2020

Wat je schrijft klopt niet: dat brugje (een brede) is nog steeds wit, je kunt daar niet rechtsaf en er staat daar ook geen knooppuntpaaltje 87. Pas 100m daarna moet je rechtsaf een leuningloos brugje over, en die is nooit wit geweest.

Route verduidelijking

Ans Geboers, 23-05-2020

Bij punt nr 3 na ongeveer 2 km naar rechts een wit bruggetje over. Dat bruggetje is niet meer wit, bij knooppunt 87 is wellicht een betere aanwijzing. We hebben 21-5-2020 deze wandeling gelopen, het is een aanrader. Vanwege het prachtige weer was het fietspad in het begin wel druk maar daarna en en al rust.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bakkerij van Dijk

Dorpstraat 56

4128 BZ Lexmond

Eeterij Het Kleine Brughuis

Dorpsplein 2

4231 BA Meerkerk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info