Groene Wissel 134: Meppel 1

Polder Achthoevenslag

Groene Wissel Meppel 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Meppel

 • Startadres:

  station Meppel
  Stationsweg 70
  7941 HG Meppel

 • Coördinaten:

  52°41’31” N   6°11’51” E

Na het gezellige centrum en de haven, met een prachtige molen, wandelt u door het grote wijkpark Hesselingen en door natuurgebiedje Berggierslanden naar de Achthoevenslagpolder. Daar wandelt u over rustige asfaltwegjes en landwegen dwars doorheen en geniet van het weidse, vogelrijke en vooral verstilde polderlandschap. Eenmaal weer in de bewoonde wereld wandelt u door het mooie Wilhelminapark naar het station. In dit slagenlandschap zult u tevergeefs naar slingerpaadjes zoeken, die zijn hier niet. U wandelt daar dus over rechte stukken, door de regelmatige richtingveranderingen en afwisseling van doorgaans rustige asfaltwegjes, brede landwegen, een oude klinkerweg, een fraaie polderplas, tweemaal langs een kanaal en prachtige boerderijen, is deze wandeling gelukkig niet echt saai te noemen. Buiten Meppel komt u geen horeca tegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ad

Bart van der Schagt, 05-08-2019

Ad, bedankt. Staat er op.

Nog veel ruimte in Nederland

Ad, 05-08-2019

Mooie afwisselende wandeling. Veel recreatievaart in kanalen. Goede beschrijving. Suggestie na 5. Kruispunt Berggiersweg RD zou veranderd kunnen worden in Kruispunt RD (Slingenberg).

Rust en vooral ruimte

Henk, 02-08-2017

Afgelopen zondag weer eens een groene wissel gelopen. Op de zondagmorgen heerst de rust in het centrum van Meppel. Je krijgt een heel aardige indruk van Meppel, waarbij de molens een markant baken in de stad vormen. Watersport is een wezenlijk onderdeel van dit waterrijk gebied en er liggen veel jachten in de stad aangemeerd. In de buitenwijken is men nogal bezig met nieuwe bestratingen aanleggen. De groene zoom van Meppel is door zijn hoogteverschillen en verbindingen door middel van bruggetjes een bijzonder aardig gebied, inclusief een kudde Drentsche schapen die hier graasden. De daarop volgende polderwegen stralen rust en vooral ruimte uit. Groene singels en plantsoenen sluiten deze wissel af. Deze wandeling is minder geschikt wanneer er een grillig weertype op komst is. 3 stevige buien gepaard met hevige wind kreeg ik in het poldergebied over me heen, waar geen beschutting is te vinden.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info