Groene Wissel 97: Mook-Molenhoek

Mookerheide

Groene Wissel Mook-Molenhoek
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Mook

 • Startadres:

  station Mook-Molenhoek
  Lindenlaan
  6584 AC Molenhoek

 • Coördinaten:

  51°46’5” N   5°52’45” E

Zo snel bent u nog nooit vanuit de trein in de natuur gestapt, de treinhalte ligt namelijk letterlijk aan de rand van het uitgestrekte Mookerheide-natuurgebied. Binnen een paar seconden bent u al op weg naar de Heumense Schans. Daarna kuiert u door stille bossen naar, over en langs de hooggelegen Mookerheide waar u van de meest (soms letterlijk) adembenemende uitzichten gaat genieten. Door bosrijk en landelijk gebied wandelt u naar het prachtige Jachtslot Mookerheide. Vanwege de hoogteverschillen zitten er een paar pittige klimmetjes in deze wandeling!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Bijgewerkt

Bart van der Schagt, 07-09-2019

N.a.v. onderstaande melding is de routebeschrijving bijgewerkt.

Reactie op Erica de Bruin

Bart van der Schagt, 06-09-2019

Indien niet strikt noodzakelijk maak ik zo weinig mogelijk gebruik van de markeringen van gemarkeerde routes. Veranderen die markeringen, dan geeft dat alleen maar verwarring. Gewoon de routebeschrijving aandachtig lezen en doen wat er staat, dan gaat het praktisch altijd goed. Dat van die natuurbegraafplaats is mij bekend, ik werk eraan.

Route niet correct

Erica de Bruin, 06-09-2019

He luitjes bedankt voor deze mooie route. Is het misschien handig om bij sommige richtingveranderingen gebruik te maken van andere kenmerken. Bv een law pad teken. (bij punt 2 als je ra moet naar boven richting het heide gebied) Het laatste stuk vanaf café het Zwaantje loop je op dit moment het risico te gaan dwalen. Natuurmonumenten is namelijk bezig met een natuurbegraafplaats. Mvrgr Erica

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Herberg restaurant 't Zwaantje

Groesbeeksweg 106

6585 KH Mook

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info