Groene Wissel 258: Nieuw-Milligen

Veluwse Woestijnen

Groene Wissel Nieuw-Milligen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Nieuw-Milligen

 • Startadres:

  bushalte Kruispunt, Nieuw Milligen
  Kootwijkerweg - Amersfoortseweg
  Nieuw Milligen

 • Coördinaten:

  52°13’16” N   5°46’45” E

U maakt een avontuurlijke tocht langs en ook over de Midden-Veluwse zandverstuivingen Caitwickerzand, Kootwijkerduinen, het enorme Kootwijkerzand en het Nieuw-Milligsezand. Tussendoor wandelt u niet alleen menigmaal over intieme slingerpaden maar ook over prachtige stille bospaden en -wegen. Halverwege kunt u in het rustieke dorp Kootwijk van een welverdiende rustpauze genieten; er is daar altijd wel een horecagelegenheid open. Met het tweede deel van deze route komt u over de A1 langs een ecoduct en wandelt over een smal slingerpad langs het prachtige Kootwijkerveen (een groot bosven). Deze route is het neusje van de zalm voor de wat meer avontuurlijk ingestelde wandelaar: met goede aanwijzingen wandelt u namelijk “in het wild” over menig stuk stuifzand en een enkel heideveld. Bent u niet zo avontuurlijk ingesteld en wilt u toch eens kennismaken met dit schitterende stuk Veluwe, dan is de makkelijk te volgen Kootwijkwandeling van Wolfs Wandelplan (ook op Wandelzoekpagina te vinden) wellicht geschikter voor u. Voor wandelaars met een outdoor-gps is deze route natuurlijk een makkie. Heeft u zo'n apparaat niet: op een moderne smartphone met gps kunt u de track ook plaatsen en volgen, probeer het eens! Van een goede conditie en stevige wandelschoenen zult u met deze pittige toch veel plezier hebben.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Hans Soer

Bart van der Schagt, 09-11-2018

In de meest recente versie (6 toen je dit schreef, heb jij nog een oudere versie?) benoem ik in punt 1 en punt 8 niet de naam en ook niet de locatie van de bushalte. De route begint bij bushalte 'Kruispunt' aan de Amersfoortseweg. Dus dat is wel goed! Misschien staat er op het bushokje een andere naam. In OVR-reisinfo moet je echter zoeken op bushalte Kruispunt, Uddel. Dát heb ik aangepast. De rest heb ik (deels) aangepast, bedankt!

Routebeschrijving

Hans Soer, 09-11-2018

Beste Bart, Voor de 3e keer deze machtige wandeling gelopen. Het blijft voor ons één van de mooste Veluwse wandelingen. Maar een paar punten waarvoor wij je speciale aandacht vragen. 1) punt 1 de genoemde bushalte is opgeheven en verplaatst naar de Amersfoortseweg (bushalte heet 'kruising'. Dat betekent ook dat de onder punt 8 genoemde zinssneden beginnend met ' heeft u haast ' moet worden aangepast. 2) De onder punt 5 : De zin beginnend met 'Waar u links enz een bankje ziet'. Dit bankje is verdwenen wat de oriëntatie om bij het hek van het bunlaowpark te komen behoorlijk belemmerd. 3) Ook de in punt 7 genoemde picknickbank bij Ap 21462 staat er niet meer. . 4) onder punt 4 'Bovenop die stuifzandrug enz. ' en vervolgens onder punt 5 'Loop nu licht afdalend 50m RD ga dan haaks L.A. Omhoog kijkend staat links op de stuifrug een nieuwe geplaatste bank. Tot zover onze tips en trips.

Autolawaai

R. Schaap, 11-03-2018

Deze route is niet geschikt voor mensen die behalve van het landschappelijk schoon tijdens hun wandeltocht ook willen genieten van stilte en rust. Vanwege de nabijheid van de provinciale weg en de snelweg is autogedruis voor zeker de helft van de tijd nadrukkelijk aanwezig.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gaterij 't Hilletje

De Brink 5

3775 KP Kootwijk

Restaurant De Brinkhof

Heetweg 2

3775 KA Kootwijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info