Groene Wissel 258: Nieuw-Milligen

Veluwse Woestijnen

Groene Wissel Nieuw-Milligen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Nieuw-Milligen

 • Startadres:

  bushalte Kruispunt, Nieuw Milligen
  Kootwijkerweg - Amersfoortseweg
  Nieuw Milligen

 • Coördinaten:

  52°13’16” N   5°46’45” E

U maakt een avontuurlijke tocht langs en ook over de Midden-Veluwse zandverstuivingen Caitwickerzand, Kootwijkerduinen, het enorme Kootwijkerzand en het Nieuw-Milligsezand. Tussendoor wandelt u niet alleen menigmaal over intieme slingerpaden maar ook over prachtige stille bospaden en -wegen. Halverwege kunt u in het rustieke dorp Kootwijk van een welverdiende rustpauze genieten; er is daar altijd wel een horecagelegenheid open. Met het tweede deel van deze route komt u over de A1 langs een ecoduct en wandelt over een smal slingerpad langs het prachtige Kootwijkerveen (een groot bosven). Deze route is het neusje van de zalm voor de wat meer avontuurlijk ingestelde wandelaar: met goede aanwijzingen wandelt u namelijk 'in het wild' over menig stuk stuifzand en een enkel heideveld. Bent u niet zo avontuurlijk ingesteld en wilt u toch eens kennismaken met dit schitterende stuk Veluwe, dan is de makkelijk te volgen Kootwijkwandeling van Wolfs Wandelplan (ook op Wandelzoekpagina te vinden) wellicht geschikter voor u. Voor wandelaars met een outdoor-gps is deze route natuurlijk een makkie. Heeft u zo'n apparaat niet: op een moderne smartphone met gps kunt u de track ook plaatsen en volgen, probeer het eens! Van een goede conditie en stevige wandelschoenen zult u met deze pittige toch veel plezier hebben.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Autolawaai

R. Schaap, 11-03-2018

Deze route is niet geschikt voor mensen die behalve van het landschappelijk schoon tijdens hun wandeltocht ook willen genieten van stilte en rust. Vanwege de nabijheid van de provinciale weg en de snelweg is autogedruis voor zeker de helft van de tijd nadrukkelijk aanwezig.

Welnee

Buur, 18-04-2017

Zodra je aankomt op het Kootwijkerzand loop je 20m rechtdoor, dan sla je linksaf en loop je voor het eilandje met de boom voorbij en alsmaar rechtdoor, precies zoals in de extreem gedetailleerde routebeschrijving staat. Ik snap niet dat je daar een GPS voor nodig hebt. Laat die apparaten nou gewoon thuis, helemaal nergens voor nodig. Alleen maar extra overbodig gewicht, en het is zo ontzettend zonde als je alleen maar naar dat pijltje op het schermpje zit te kijken terwijl er zoveel te zien is... Bah. Maar goed, mooie wandeling. Jammer van (het geluid van) de snelweg. [PS: 10/10/18 - ik heb inmiddels zelf een GPS-apparaat aangeschaft]

Juweeltje

Harrie Meijer, 04-09-2016

30-08-2016 Harrie Meijer Op een mooie zonnige dag deze tocht gelopen. Van het begin af mooi : bloeiende heidevelden, mooie zandduinen en dennenbossen. Wat een mooie afwisseling. Hagedissen op het Kootwijkerduin en als hoogtepunt het kootwijkerzand. Van te voren enigzins wantrouwig gezien de verhalen over 'niet te lopen zonder GPS'' en dan ik loop ik daar met mijn papieren route beschrijving. En ik sta nou niet bepaald bekend om mijn richtingsgevoel. Maar gewoon goed de tekst lezen en gaan. Geweldige ervaring op het warme zand, maar in 1x keer goed gelopen, dankzij de prima aanwijzingen in de tekst. Dus mensenlaat je niet afschrikken, deze tocht moet je echt lopen, want dit is echt een juweeltje.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gaterij 't Hilletje

De Brink 5

3775 KP Kootwijk

Restaurant De Brinkhof

Heetweg 2

3775 KA Kootwijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info