Groene Wissel 258: Nieuw-Milligen

Veluwse Woestijnen

Groene Wissel Nieuw-Milligen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Nieuw-Milligen

 • Startadres:

  bushalte Kruispunt, Nieuw Milligen
  Kootwijkerweg - Amersfoortseweg
  Nieuw Milligen

 • Coördinaten:

  52°13’16” N   5°46’45” E

U maakt een avontuurlijke tocht langs en ook over de Midden-Veluwse zandverstuivingen Caitwickerzand, Kootwijkerduinen, het enorme Kootwijkerzand en het Nieuw-Milligsezand. Tussendoor wandelt u niet alleen menigmaal over intieme slingerpaden maar ook over prachtige stille bospaden en -wegen. Halverwege kunt u in het rustieke dorp Kootwijk van een welverdiende rustpauze genieten, er is daar altijd wel een horecagelegenheid open. Met het tweede deel van deze route komt u over de A1 langs een ecoduct en wandelt over een smal slingerpad langs het prachtige Kootwijkerveen (een groot bosven). Deze route is het neusje van de zalm voor de wat meer avontuurlijk ingestelde wandelaar: met goede aanwijzingen wandelt u namelijk 'in het wild' over menig stuk stuifzand en een enkel heideveld. Voor wandelaars met een outdoor-gps is deze route natuurlijk een makkie. Heeft u zo'n apparaat niet: op een moderne smartphone met gps kunt u de track ook plaatsen en volgen, probeer het eens! Van een goede conditie en stevige wandelschoenen zult u met deze pittige tocht veel plezier hebben.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooie route

Roeland Oudejans-Albers, 20-05-2019

Een mooie route die erg de moeite waard is. Bij punt 5 was het soms even lastig. Wij hadden allereerst al geen idee wat een Vliegden was; dit komt wel enkele keren in de tekst voor. Bij 'De Dikke Bart' was het ons niet helemaal duidelijk in de tekst (hadden wel GPS, maar komen er graag met alleen de tekst ook uit). Bij 'Ondertussen komt de bosrand steeds dichterbij' is volgens mij het punt waar een bankje zichtbaar is, wellicht is er in de tekst dit mee te nemen, zodat dat als referentiepunt gehanteerd kan worden. Bij punt 8 klopt er volgens mij ook iets niet in de tekst. Bij 'U maakt kort daarna een rechterbochtje en loopt dit bochtige pad uit. De zin die daarna komt lijkt niet niet helemaal te kloppen. Je komt in dit stuk bos op een soort 'natuurlijke rotonde' uit en moet dan eigenlijk rechtdoor. Maar wellicht is de tekst wel juist.

Groene Wissel Veluwse Woestijnen

Hans Soer, 01-01-2019

Parkeren op ' het Grevenhout'( inrit Landal Greenpark) is m.b.t het daar veel voorkomende inbraak- risico niet handig. Parkeer uw auto op de parkeerplaats van het vlakbij gelegen Pannenkoekenhuis .

Routeverslag

Willem Wandelaar, 01-01-2019

Gisteren heb ik deze wandeling gelopen. De route gaat door een prachtig gebied. Bos, heide, zandverstuiving. Veel afwisseling. Een verslag vind je via de link hieronder. willemswonderlijkewandelingen.com/2018/12/31/groene-wissel-258-nieuw-milligen/

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Gasterij 't Hilletje

De Brink 5

3775 KP Kootwijk

Restaurant De Brinkhof

Heetweg 2

3775 KA Kootwijk

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info