Groene Wissel 67: Nieuw-Vennep

Haarlemmermeerpolder

Groene Wissel Nieuw-Vennep
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Nieuw-Vennep

 • Startadres:

  station Nieuw Vennep
  Venneperweg 301
  2153 MA Nieuw Vennep

 • Coördinaten:

  52°15’32” N   4°38’41” E

Wie denkt dat je in de Haarlemmermeerpolder geen mooie wandeling kunt maken, moet deze route maar eens lopen. Na het gezellige horecarijke centrum van Nieuw-Vennep wandelt u naar en door het Venneperhout met zijn vele, vooral in de zomer, rijk begroeide waterkanten. Daarna door Zwaansbroek; daar bent u getuige van het natuurlijke en dynamische proces van natuurontwikkeling. De 2e helft gaat via het dorpje Abbenes en door het weidse strakke akkerlandschap. Met wel wat rechte wegen... Tijdens het laatste deel wandelt u 4 kilometer langs de Hoofdvaart. Wandel je in gezelschap, klets dan lekker doorstappend die kilometertjes even weg...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassing in de Randstad

Olav, 08-12-2012

Mijn 30e Groene Wissel. Weer een uitstekende routebeschrijving. Ook in de winter mooi om te lopen. Weinig horeca dus je moet wel van doorstappen houden. Langs de Hoofdvaart is inderdaad een lang recht stuk. Maar daar kun je je ook op instellen.

Hoofdvaart

Ria Kriste, 31-07-2012

Voor het grootste gedeelte een mooie wandeling. Alleen bij de Hoofdvaart dat kaarsrechte 4 km lange fietspad met voorbijrazende autos is een grote tegenvaller. Verder een prachtige route met een uitstekende routebeschrijving.

Verrassend

Yolanda, 08-05-2011

Eindelijk is het er van gekomen de Groene Wissel in mijn woonplaats te maken! We rijden kilometers ver voor mooie GW's maar deze stelden wij steeds uit omdat we dachten dat dit allemaal bekende wegen waren. Niets is minder waar! De Venneperhout fiets ik weleens doorheen naar Lisse, maar nu kom je dwars door de onverwachte natuur. Ook het stuk Zwaansbroek (had ik nooit eerder van gehoord, wel Zwaanshoek) was heel leuk om te lopen. Deze wandeling moet je echt om deze tijd van het jaar doen of 's zomers. Nu waren de wegen omzoomd met fluitekruid en we hebbben kleine eendjes gezien. Er schoten fazanten voor onze voeten weg en we hebben zelfs koeien zien grazen. Volgens mij de enige in de Haarlemmermeer .... Op het laatst het stuk Hoofdvaart, het was warm maar daar had je een lekker windje. Daarna nog een leuk stukje langs de kinderboerderij, ook altijd leuk om langs te lopen. Een onverwacht leuke Groene Wissel!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info