Groene Wissel 211: Nijmegen

Ooypolder en Duivelsberg

Groene Wissel Nijmegen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen
  Stationsplein 6
  6512 AB Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°50’33” N   5°51’13” E

Met haar vele beboste bergen en glooiende akkers staat de omgeving ten oosten van Nijmegen bekend als een schitterend en zeer geliefd wandelgebied. Er zijn daar dan ook vele wandelroutes te vinden: LAW- en streekpaden, NS-wandelingen, het Nijmegenpad enz. Met deze wandelroute zult u deze niet echt heel vaak tegenkomen; u volgt de wat minder bekende (dus ook stillere en soms wat avontuurlijkere) paden en (land)wegen. Na het Kronenburgerpark, een rondje om de prachtige St. Stevenskerk en wat pittoreske straatjes door het oude Nijmegen wandelt u over de Waalboulevard naar 't Meer; een riviertje tussen de beboste stuwwallen en de Ooypolder. Over doorgaans rustige asfaltwegjes en graspaden langs dat riviertje wandelt u langs de Ooypolder naar de Wylerbergmeren. Onderweg ziet u het eeuwenoude 'terp'kerkje van het eens door de Waal grotendeels verzwolgen dorpje Persingen. Spoedig begint u aan de beklimming van de Duivelsberg; niet alleen de klim daar naartoe maar ook het uitzicht daarop zal u de adem benemen. Onderaan die berg wacht u een aangenaam rustpunt; Pannenkoekenrestaurant 'De Duivelsberg'. Daarna volgt een bonte aaneenschakeling van stille bospaden, spannende slingerpaadjes en landwegen over glooiende akkers met een fantastisch uitzicht. Het laatste stuk door Nijmegen wandelt u een kilometer lang over de drukke, maar wel rijk van monumentale panden voorziene, Groesbeekseweg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling

Lia Kromhout, 09-09-2019

Gisteren deze wandeling gemaakt. Ondanks het feit dat het zondag was en heerlijk wandelweer, kwam ik op deze wandeling maar weinig mensen tegen. De routebeschrijving was prima, geen één keer verkeerd gelopen terwijl het soms zoeken was naar de kleine verstopte paadjes die je soms moest vinden. Het was elke weer een verrassing waar je uitkwam. Voor een niet zo ervaren wandelaar was het een pittige wandeling maar absoluut de moeite waard. Deze ga ik nog wel eens lopen!!

Genoten!

Wietske Doornbos, 12-05-2018

Ik heb gister genoten van deze mooie, afwisselende wandeling. De route is goed aangegeven. Op plekjes waar ik soms even twijfelde, bleek ik toch steeds de goede kant op gegaan te zijn. Mijn complimenten! En als je dan ook nog mooi weer erbij hebt, is het helemaal genieten!

Mooie wandeling

Marthe Peeters, 15-03-2018

Mooie afwisselende wandeling. Beschrijving klopt helemaal.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie - landgoedhotel Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48A

6571 CK Berg en Dal

Pannenkoekenboerderij De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info