Groene Wissel 211: Nijmegen

Ooypolder en Duivelsberg

Groene Wissel Nijmegen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen
  Stationsplein 6
  6512 AB Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°50’33” N   5°51’13” E

Met haar vele beboste bergen en glooiende akkers staat de omgeving ten oosten van Nijmegen bekend als een schitterend en zeer geliefd wandelgebied. Er zijn daar dan ook vele wandelroutes te vinden: LAW- en streekpaden, NS-wandelingen, het Nijmegenpad enz. Met deze wandelroute zult u deze niet echt heel vaak tegenkomen; u volgt de wat minder bekende (dus ook stillere en soms wat avontuurlijkere) paden en (land)wegen. Na het Kronenburgerpark, een rondje om de prachtige St. Stevenskerk en wat pittoreske straatjes door het oude Nijmegen wandelt u over de Waalboulevard naar 't Meer; een riviertje tussen de beboste stuwwallen en de Ooypolder. Over doorgaans rustige asfaltwegjes en graspaden langs dat riviertje wandelt u langs de Ooypolder naar de Wylerbergmeren. Onderweg ziet u het eeuwenoude 'terp'kerkje van het eens door de Waal grotendeels verzwolgen dorpje Persingen. Spoedig begint u aan de beklimming van de Duivelsberg; niet alleen de klim daar naartoe maar ook het uitzicht daarop zal u de adem benemen. Onderaan die berg wacht u een aangenaam rustpunt; Pannenkoekenrestaurant 'De Duivelsberg'. Daarna volgt een bonte aaneenschakeling van stille bospaden, spannende slingerpaadjes en landwegen over glooiende akkers met een fantastisch uitzicht. Het laatste stuk door Nijmegen wandelt u een kilometer lang over de drukke, maar wel rijk van monumentale panden voorziene, Groesbeekseweg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Super mooie wandeling

Robert Lackamp, 30-09-2020

Vandaag de route gelopen. Een hele mooie wandeling. De route beschrijving was zeer duidelijk. Echt een aanrader.

Genieten!

B van Veen, 23-07-2020

Gisteren deze route gelopen en ik heb volop genoten!. Alleen het stukje Nijmegen Centrum vond ik iets minder, maar voor de rest was het zeker de moeite waard om er anderhalf uur voor te rijden. Ik snap nu waarom de vierdaagse rond Nijmegen gewandeld wordt!

Routebeschrijving

Hans Beumer, 08-07-2020

Op 7 juli 2020 gelopen. Fantastisch afwisselend en verrassend. Een paar opmerkingen: Blok3 Over de dijk langs de autoweg is niet leuk. Kort na het gemaal, t.h.v. eind Ubbergseweg kun je meteen de polder in door het veld. Veel leuker en rustiger. Blok 5 Misschien niet goed gekeken, maar bordje rijk van Nijmegen en slagboom heb ik niet gezien. Voor het grasland RA EN LANGS HET GRAS BLIJVEN. Blok 6 de vlonder ligt verstopt en vergaan a.d. kant v.h. pad. Verder een duidelijke omschrijving. Is het trouwens niet handiger als de beschrijving wordt aangepast ipv dat de volgende wandelaar dat in de reactie moet lezen? Het is een idee, maar iemand moet daar natuurlijk tijd voor hebben.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie - landgoedhotel Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48A

6571 CK Berg en Dal

Pannenkoekenboerderij De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info