Groene Wissel 211: Nijmegen

Ooypolder en Duivelsberg

Groene Wissel Nijmegen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Nijmegen

 • Startadres:

  station Nijmegen
  Stationsplein 6
  6512 AB Nijmegen

 • Coördinaten:

  51°50’33” N   5°51’13” E

Met haar vele beboste bergen en glooiende akkers staat de omgeving ten oosten van Nijmegen bekend als een schitterend en zeer geliefd wandelgebied. Er zijn daar dan ook vele wandelroutes te vinden: LAW- en streekpaden, NS-wandelingen, het Nijmegenpad enz. Met deze wandelroute zult u deze niet echt heel vaak tegenkomen; u volgt de wat minder bekende (dus ook stillere en soms wat avontuurlijkere) paden en (land)wegen. Na het Kronenburgerpark, een rondje om de prachtige St. Stevenskerk en wat pittoreske straatjes door het oude Nijmegen wandelt u over de Waalboulevard naar 't Meer; een riviertje tussen de beboste stuwwallen en de Ooypolder. Over doorgaans rustige asfaltwegjes en graspaden langs dat riviertje wandelt u langs de Ooypolder naar de Wylerbergmeren. Onderweg ziet u het eeuwenoude 'terp'kerkje van het eens door de Waal grotendeels verzwolgen dorpje Persingen. Spoedig begint u aan de beklimming van de Duivelsberg; niet alleen de klim daar naartoe maar ook het uitzicht daarop zal u de adem benemen. Onderaan die berg wacht u een aangenaam rustpunt; Pannenkoekenrestaurant 'De Duivelsberg'. Daarna volgt een bonte aaneenschakeling van stille bospaden, spannende slingerpaadjes en landwegen over glooiende akkers met een fantastisch uitzicht. Het laatste stuk door Nijmegen wandelt u een kilometer lang over de drukke, maar wel rijk van monumentale panden voorziene, Groesbeekseweg.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Genoten!

Wietske Doornbos, 12-05-2018

Ik heb gister genoten van deze mooie, afwisselende wandeling. De route is goed aangegeven. Op plekjes waar ik soms even twijfelde, bleek ik toch steeds de goede kant op gegaan te zijn. Mijn complimenten! En als je dan ook nog mooi weer erbij hebt, is het helemaal genieten!

Mooie wandeling

Marthe Peeters, 15-03-2018

Mooie afwisselende wandeling. Beschrijving klopt helemaal.

Beschrijving wandeling

Frits van Kinderen, 03-04-2017

Hoi Bart, Wij mijn partner dus en ikzelf willen hierbij jouw bedanken voor de zeer gedetailleerde routebeschrijving van deze zeer gevarieerde prachtige wandeling! Als je hier nog verkeerd loopt dan ligt het toch aan jezelf! Nogmaals Bart, Bedankt we hebben al vele groene wissels gelopen en morgen volgt Nr. 172 Etten-Leur

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie - landgoedhotel Holthurnsche Hof

Zevenheuvelenweg 48A

6571 CK Berg en Dal

Pannenkoekenboerderij De Duivelsberg

Duivelsberg 1

6572 BE Berg en Dal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info