Groene Wissel 645: Nijnsel

Vresselsbos en Dommelbeemden

Groene Wissel Nijnsel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Nijnsel

 • Startadres:

  bushalte Kruispunt, Sint-Oedenrode
  Sonseweg
  Nijnsel

 • Coördinaten:

  51°33’10” N   5°28’45” E

Na de bebouwing van Nijnsel kuiert u even langs beek de Dommel en duikt spoedig het Vresselsbos in, daarin maakt u over prachtige boswegen en intieme kruip-door-sluip-door paadjes een zeer afwisselende wandeling. In dit bos liggen een paar grote vennen, de Hazenputten. Daarna krijgt de wandeling een heel ander karakter: na de Moerkuilen (ook een ven) volgt een kilometerslang traject door de Dommelbeemden, bestaande uit schrale hooilanden, een bijna verdroogde beekmeander met kleine moerasgebieden en ouderwets beheerde weilandjes. U wandelt daar over prachtige, lommerrijke graspaden en -wegen en een graslandvoetspoor langs de Dommel. Na het bosdeel komt u langs Ambachtelijk Museum Hoeve Strobol, vanaf medio 2018 is hier ook een Rustpunt met beperkte horeca. Tot die tijd moet u het doen met een drietal horecagelegenheden in Nijnsel. Op de bebouwing na wandelt u voornamelijk over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Irene Lakerveld

Bart van der Schagt, 09-06-2019

Het vermelden van openingstijden doe ik nooit: die veranderen regelmatig en daar heeft een wandelaar niets aan. Daarom dat ik er altijd een website-adres bijplaatst.

Nijnsel

Irene Lakerveld, 09-06-2019

Misschien goed om toe te voegen dat Hoeve Strobol van 1 april t/m 31 oktober geopend is van 14.00-17.00 u. Gesloten op maandag, 1e Paasdag, Hemelvaartsdag en 1e Pinksterdag.

Heerlijke wandeling

Willem Groen, 30-10-2017

Echt een hele fijne wandeling, maar je moet wel een beetje self-supporting zijn op zondag in de winterperiode. In Nijnsel zat bij aankomst de kerk nog vol, dus was alles dicht en bij terugkomst was alleen de snackbar open. En de voetbalkantine, want dat is het enige vermaak daar op zondag naast de tannusclub, niet mijn favoriete horecastops ;) Zelfs Hoeve Strobol is tot april gesloten. Bij de bushalte werden door een medewerker van Meijerijstad de glassplinters opgeveegd van 3 gesneuvelde ramen van de 2 bushokjes, zodat mijn hondje en ik in de wind nog net voor de regen konden schuilen. 'Vaste prik na zaterdagavond'. Op het station maar een speciale koffie genomen, kon net voordat de trein kwam. Maar het was echt een SUPER wandeling en ik heb geweldig genoten, dus mij hoor je niet klagen. Hulde voor routemaker Bart van der Schagt!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info