Groene Wissel 645: Nijnsel

Vresselsbos en Dommelbeemden

Groene Wissel Nijnsel
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Nijnsel

 • Startadres:

  bushalte Kruispunt, Sint-Oedenrode
  Sonseweg
  Nijnsel

 • Coördinaten:

  51°33’10” N   5°28’45” E

Na de bebouwing van Nijnsel kuiert u even langs beek de Dommel en duikt spoedig het Vresselsbos in, daarin maakt u over prachtige boswegen en intieme kruip-door-sluip-door paadjes een zeer afwisselende wandeling. In dit bos liggen een paar grote vennen, de Hazenputten. Daarna krijgt de wandeling een heel ander karakter: na de Moerkuilen (ook een ven) volgt een kilometerslang traject door de Dommelbeemden, bestaande uit schrale hooilanden, een bijna verdroogde beekmeander met kleine moerasgebieden en ouderwets beheerde weilandjes. U wandelt daar over prachtige, lommerrijke graspaden en -wegen en een graslandvoetspoor langs de Dommel. Op de bebouwing na wandelt u voornamelijk over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Fraaie wandeling door boeiend landschap

Harry den Tarrel, 19-06-2020

Een bijzonder mooie wandeling met veel afwisseling. Bosrijk, maar ook vennen en moerassen en drassige stukken en exploderend met leven - kikkers, padden, eekhoorns, libellen, een palet aan vlinders, kamelen, zebra's. De laatste twee overigens gehuisvest in het dorp Nijnsel en niet in het wild helaas. Route is duidelijk beschreven, en in geval van twijfel komt de GPS track goed van pas. Maar eigenlijk kan er weinig mis. De in de beschrijving genoemde zaken die misschien weg/gesloopt zijn staan er allemaal nog. Tip voor automobilisten: in plaats van te starten bij de bushalte, rij je beter een stukje het dorp in en parkeer je bij de kerk of snackbar (navigeer naar Lieshoutseweg 20). Hier is namelijk volop parkeerruimte en je eindigt in een perfect lus (je loopt de Azeleastraat in en komt terug vanachter de kerk) zonder dat je het toch wat saaie stuk van bushalte naar kerk op en neer hoeft te lopen. Heerlijk rustige wandeling ook, echt een aanrader.

Reactie op Irene Lakerveld

Bart van der Schagt, 09-06-2019

Het vermelden van openingstijden doe ik nooit: die veranderen regelmatig en daar heeft een wandelaar niets aan. Daarom dat ik er altijd een website-adres bijplaatst.

Nijnsel

Irene Lakerveld, 09-06-2019

Misschien goed om toe te voegen dat Hoeve Strobol van 1 april t/m 31 oktober geopend is van 14.00-17.00 u. Gesloten op maandag, 1e Paasdag, Hemelvaartsdag en 1e Pinksterdag.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Ontmoetingscentrum De Beckart

Oude Lieshoutseweg 7

5492 HT Nijnsel

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info