Groene Wissel 655: Nistelrode

Natuurgebied De Maashorst

Groene Wissel Nistelrode
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Nistelrode

 • Startadres:

  bushalte Raadhuisplein, Nistelrode
  Laar
  Nistelrode

 • Coördinaten:

  51°42’3” N   5°33’41” E

Na de bebouwing van het Noord-Brabantse dorp Nistelrode wandelt u door landelijk gebied en over een boerenlandpad naar natuurgebied De Maashorst. Voor dat u daarin aan de wandel gaat kunt u eerst het informatiecentrum (met horeca) over dit gebied bezoeken. Door De Maashorst kuiert u over rustige boswegen, smalle paadjes, heidepaadjes en komt onderweg langs een prehistorische begraafplaats met een rijke geschiedenis. Na het kruisen van de A50 en een stukje langs industriegebied wandelt u door landelijk gebied weer naar het centrum. De route is voor ruim de helft onverhard. In Nistelrode is er voldoende horeca, onderweg alleen maar in dat informatiecentrum.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Rondje om de snelweg

Harry den Tarrel, 13-01-2021

Na een wandelstop van enige maanden de stoute wandelschoenen weer eens aangetrokken en gekozen voor deze relatief korte wandeling om de luie coronaspieren weer een beetje op te warmen. Enigszins verrast dat er nu betaald moet worden voor de wandelingen, maar de schoorsteen moet ook roken dus soit. Voor de automobilsten: vlak naast de bushalte is een gratis parkeerplaats (Laarstede). Het eerste deel van de wandeling is niet bijster inspirerend. Behalve wat leuke boerderijtjes vooral veel asfalt, rechtdoor en immer de bulder van de A59 op de achtergrond. Helaas is ook op deze wandelroute een groot deel geclaimd door luidruchtige, in fluor gestoken sportfietsers die met een rondgang over de paden jagen alsof ze eigenaar zijn van het gebied. De pareltjes van de wandeling waren voor mij de prehistorische begraafplaatsen en grafheuvels, en het laatste gedeelte voor de terugkeer naar Nistelrode door een mooi stuk bos en de uitgestrekte heidevelden. Ook hier was de A59 wel weer nadrukkelijk aanwezig helaas. Misschien verkeerde windrichting? Het einde van de wandeling is het minste stuk. Fietspad, snelweg, drukke verkeerswegen, bedrijventerreinen. Ik was blij om, ondanks de bescheiden afstand, op de finish aan te landen. Van de Groene Wissels die ik inmiddels gelopen heb, vond ik dit de minste. Daarbij moet opgemerkt dat de lat ook wel hoog ligt gezien de gemiddelde kwaliteit van deze routes. Zoals altijd was de route duidelijk te volgen via de beschrijving en de GPS kaart.

Reactie op Suus de jong

Bart van der Schagt, 06-06-2020

Bedankt voor het melden!

Route beschrijving aanvulling

Suus de jong, 06-06-2020

Wij wandelden deze groene wissel ( nistelrode 655). ik heb een paar opmerkingen mbt de beschrijving : 2e kolom : 9e regel : bruine bordje staat er niet; ook in regel 16 staat het bruine bordje niet. Er is geen veerooster maar een klaphek. zo'n hek staat ook in 5e regel van deze kolom kruising RD en rechts een heideveld. Wij genoten van deze wandeling ; prachtig stukje Brabant.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé 't Pumpke

Raadhuisplein 7

5388 GM Nistelrode

Natuurcentrum De Maashorst

Erenakkerstraat 5

5388 SZ Nistelrode

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info