Groene Wissel 626: Noordeloos

Alblasserwaard, route 11

Groene Wissel Noordeloos
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Noordeloos

 • Startadres:

  bushalte Provincialeweg/N214, Noordeloos
  Provincialeweg/N214
  Noordeloos

 • Coördinaten:

  51°54’6” N   4°56’23” E

De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten.

Kilometers lang kuiert u over de Noordelose kade. Deze bomenrijke kade slingert tussen de drie grote polders Langerak, Ameide en Noordeloos en is hier en daar zo breed dat u daarover de keuze heeft uit twee wandelpaden. Langs deze kade liggen ook wat geriefbosjes en een eendenkooi. Het is hier een waar wandelparadijs, rijk aan natuurschoon en enorm stil. Voordat u daar bent wandelt u eerst een flink stuk langs de Noordeloos (een wetering) door het leuke lintdorp Noordeloos, onderweg geniet u van de prachtige boerderijen en kunt een molen bezichtigen. Na die fantastische kade volgt helaas een stuk drukke weg van 500m, daarna wandelt u over een doorgaans rustig fietspad weer naar het gezellige dorp. Ongeveer de helft van deze route is verhard, alleen in Noordeloos is er horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi, niet bijzonder

Jens Albers, 30-06-2019

Vandaag met 25 graden deze wandeling met korte broek gelopen. Delen van mijn benen liggen nu onder de brandnetels, omdat we aan het einde van punt 1 voor de graskade kozen. Met niet volledig bedekte benen een sterke afrader dus! Verder had deze wandeling niet al te veel afwisseling. De Noordelose kade is op zich wel mooi, maar niet bepaald het mooiste natuurgebied van Nederland. Dit is een uitstekende wandeling als je uit de buurt komt en je even een dagje wil wandelen, maar ik raad af om tientallen kilometers af te leggen om deze wandeling te doen.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café 't Zwarte Paard

Botersloot 15

4225 PP Noordeloos

Eetcafé NicoosBroer

Noordzijde 57

4225 PJ Noordeloos

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info