Groene Wissel 204: Obdam

Polder Wogmeer

Groene Wissel Obdam
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Obdam

 • Startadres:

  station Obdam
  Dorpsstraat 156
  1713 HN Obdam

 • Coördinaten:

  52°40’39” N   4°54’37” E

Na de fraaie buitenwijken van Obdam en een waterrijk natuurgebied kuiert u langs de Ringsloot maar liefst tien kilometer lang bijna uitsluitend over grasdijkjes, gras- en akkerlandranden een rondje om de Wogmeerpolder. Onderweg klimt u middels overstapjes ca 65 hekken over, wandelt er af en toe een kudde koeien of schapen met u mee en komt u voor de horecastop en de afwisseling door het karakteristieke Noord-Hollandse dorpje Spierdijk, waar u een paar fraaie stolpboerderijen te zien krijgt. Trek stevige, waterdicht wandelschoenen aan, daar zullen uw voeten blij mee zijn, want tien kilometer over grasdijkjes en door weilanden stappen is niet niks. Na een natte periode zult u de broekspijpen niet droog houden. Honden zijn hier uitdrukkelijk niet toegestaan

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Kan weer gelopen worden

Bart van der Schagt, 26-02-2019

Deze route kan weer gelopen worden

Nog niet open

Bart van der Schagt, 24-05-2017

Door financiële problemen liggen de werkzaamheden stil / hebben vertraging. Ik weet niet hoelang alles nog gaat duren. Kun je goed kaart lezen en/of de gps-track gebruiken, dan kun je zelf improviserend de route lopen.

Alweer open?

Monique van Dam, 24-05-2017

Aangegeven is op 14-1-2016 dat de route een jaartje is afgesloten wegens werkzaamheden. Is bekend of de route alweer gelopen kan worden?

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info