Groene Wissel 373: Opperdoes

Noordhollandse Boerderijenpracht, route 2

Groene Wissel Opperdoes
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Opperdoes

 • Startadres:

  bushalte Noorderpad, Opperdoes
  Almersdorperweg
  Opperdoes

 • Coördinaten:

  52°45’34” N   5°4’24” E

Wederom een prachtige rondwandeling langs tientallen schitterende Noordhollandse stolpboerderijen (de eerste is Groene Wissel 367, 14 km vanuit Abbekerk) met als extraatje onderweg af en toe zicht op het museumspoorlijntje Hoorn-Medemblik. U kunt zelfs met de stoomtram naar Opperdoes reizen, want dichtbij het pittoreske stationnetje aldaar begint deze wandelroute; raadpleeg deze site voor de dienstregeling: www.museumstoomtram.nl. Die vele boerderijen ziet u hoofdzakelijk in de langgerekte lintdorpen Oostwoud en Twisk, waar de authentieke sfeer grotendeels behouden is gebleven. Onderweg geniet u uiteraard van het weidse Noordhollandse polderlandschap. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde paden en wegen: dat zijn doorgaans rustige binnendoor asfaltwegjes en fietspaden, wel enkele met rechte stukken. Deze wandeling is bijzonder geschikt om na een langdurige regenperiode te lopen (u houdt dan de schoenen droog) of te lopen als training voor grote wandelevenementen, dan loopt u immers ook vaak verhard. De route fietsen of met de rollerskates onder kan natuurlijk ook. Oh ja, die gelijknamige piepertjes komen inderdaad hiervandaan, u loopt er langs de akkers.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Saskia Visser

Bart van der Schagt, 21-08-2019

Bedankt voor de theetuintip, staat nu op de kaart.

Theetuin

Saskia Visser, 21-08-2019

We hebben vandaag deze wandeling gelopen. Erg genoten van de mooie omgeving. In Twisk kwamen we op de dorpsweg 61 een hele gezellige theetuin tegen, Theetuin Thee bij de Haan waar we even heerlijk hebben kunnen genieten van iets lekkers. Misschien een idee om dit op te nemen in de route. Er is namelijk niet veel gelegenheid om ergens lekker te zitten.

Reactie op Petronella van de Wateringen

Bart van der Schagt, 21-10-2018

Bedankt voor je tips. Dat van die Theetuin ga ik in de routebeschrijving verwerken.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theetuin De Vliegenzwam

Dorpsstraat 24

1678 HD Oostwoud

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info