Groene Wissel 373: Opperdoes

Noordhollandse Boerderijenpracht, route 2

Groene Wissel Opperdoes
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Opperdoes

 • Startadres:

  bushalte Noorderpad, Opperdoes
  Almersdorperweg
  Opperdoes

 • Coördinaten:

  52°45’34” N   5°4’24” E

Wederom een prachtige rondwandeling langs tientallen schitterende Noordhollandse stolpboerderijen (de eerste is Groene Wissel 367, 14 km vanuit Abbekerk) met als extraatje onderweg af en toe zicht op het museumspoorlijntje Hoorn-Medemblik. U kunt zelfs met de stoomtram naar Opperdoes reizen, want dichtbij het pittoreske stationnetje aldaar begint deze wandelroute; raadpleeg deze site voor de dienstregeling: www.museumstoomtram.nl. Die vele boerderijen ziet u hoofdzakelijk in de langgerekte lintdorpen Oostwoud en Twisk, waar de authentieke sfeer grotendeels behouden is gebleven. Onderweg geniet u uiteraard van het weidse Noordhollandse polderlandschap. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde paden en wegen: dat zijn doorgaans rustige binnendoor asfaltwegjes en fietspaden, wel enkele met rechte stukken. Deze wandeling is bijzonder geschikt om na een langdurige regenperiode te lopen (u houdt dan de schoenen droog) of te lopen als training voor grote wandelevenementen, dan loopt u immers ook vaak verhard. De route fietsen of met de rollerskates onder kan natuurlijk ook. Oh ja, die gelijknamige piepertjes komen inderdaad hiervandaan, u loopt er langs de akkers.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Petronella van de Wateringen

Bart van der Schagt, 21-10-2018

Bedankt voor je tips. Dat van die Theetuin ga ik in de routebeschrijving verwerken.

Tijdelijk gesloten

Petronella van de Wateringen, 20-10-2018

Bij aanwijzing 3: 'Na een stukje betonplaten voor het hek RA (Marepad).' Dit pad is gesloten van 5-8 november ivm werkzaamheden. Aan het einde van aanwijzing 1 (... dus verder gaan over de Oostwouder Dorpsstraat...) kan aan de tekst worden toegevoegd: 'aan de route (namelijk Oostwouder Dorpsstraat 24) bevindt zich een THEETUIN (die tevens winkel is waar men Houten Speelgoed verkoopt).' Groene Wissel is een leuke wandeling in open gebied en de beschrijving klopte exact.

Uitgewaaid!

Clemens Frederiks, 12-03-2015

Windkracht 4, 10 graden, 100% zon, dus goed te doen. Prima wandeling: héél rustig, w(ei/ij)dse uitzichten, verharde paden/wegen (vind ik niet erg), in en nabij de waterberging veel vogels met name honderden tot wel enige duizenden ganzen (imponerend als die massaal de lucht in gaan), wandeling ook lekker dichtbij (voor mij dan). Nee, niks verkeerds aan!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Theetuin De Vliegenzwam

Dorpsstraat 24

1678 HD Oostwoud

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info