Groene Wissel 201: Oss

Groot Ganzenven en Rijsvennen

Groene Wissel Oss
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Oss

 • Startadres:

  station Oss
  Spoorlaan 7
  5348 KA Oss

 • Coördinaten:

  51°46’0” N   5°32’30” E

Door de bebouwing van Oss wandelt u over voetpaden door groenstroken naar Berghem, waar u een leuke verrassing wacht: een vlonderpad dwars door een moderne woonwijk. Door de bossen Achterste- en Voorste Heide maakt u een prachtige afwisselende wandeling waarmee u grotendeels om het bijzonder fraaie Groot Ganzenven en over een prachtig slingerpad langs een nat heideveld wandelt. Langs de Rijsvennen, de St. Willibrordusput (een klein vennetje) en door de Vier Windenbossen wandelt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mooi Brabants landschap

Gerard, 24-10-2020

Uiteindelijk heel mooie en heel afwisselende wandeling met mooi bos in herfstkleuren, heide en ander landschap over vaak leuke paden. De onvermijdelijke aanloop door bebouwing is dit keer met 5 km wat lang en een beetje saai (vooral Berghem), maar dat wordt later meer dan goed gemaakt .

Extra rondje

Lonesome Sparrow, 17-02-2020

Extra rondje van 4,7 km langs het Klompven en Uitkijktoren Herperduin: Na het Ganzenven op de 1e kruising in de bosrand, bij KP (knooppunt van wandelnetwerk) 18, i.p.v. RA LA, richting KP 17. 1e pad LA. Op viersprong RA. Op viersprong RD. Naar keuze over heuveltje heen of aan de linkerkant erlangs. 2 keer op viersprong RD. LA door klaphek, RA richting het Klompven en daarvoor RA. RD over zandvlakte. Langs het Klompven tot aan plek met houten palen en banken. Daar aan de rechterkant langs picknicktafel lopen en RD bospad op. Op viersprong RD. Op vijfsprong RA. Op grote kruising bij KP 15 linksaf richting KP 53. Op zevensprong bij KP 53 rechtsaf richting KP 13. Smaller pad kruisen. Op vijfsprong RD en meteen op viersprong RA omhoog naar Uitkijktoren Herperduin. Aan de andere kant naar beneden en daar meteen linksaf, dus niet de zandvlakte op. Aan het einde rechtsaf, mountainbikeroute (gemarkeerd met driehoek en 2 stippen). Verderop RA en meteen LA, pad door bosrand met uitzicht op de zandvlakte. Omhoog naar bank zonder rugleuning en daar RD. Verderop is er een groep paden die RA naar beneden gaan. Bij 2 daarvan bevindt zich een naar rechts wijzende markering van de mountainbikeroute. Volg de 2e markering. Beneden RD de mountainbikeroute volgen, langs het bord van trimtoestel 9. RD langs trimtoestel 1, richting een hek. Door klaphek en RD. Rechts zie je het Klompven. Op viersprong met klaphek RD. Op viersprong bij KP 36 RD richting KP 16. Op viersprong LA. Bij bomenversperring RA. Aan het einde LA en meteen RA. 2 keer op viersprong RD. Op volgende viersprong RA. Smaller pad kruisen. Op viersprong bij KP 18 LA richting KP 35 en Groene Wissel vervolgen.

Reactie op Henk Roelofs

Bart van der Schagt, 08-06-2019

Henk, bedank voor je verbetertips!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant 't Putje

Willibrordusweg 81

5342 LG Oss

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info