Groene Wissel 201: Oss

Groot Ganzenven en Rijsvennen

Groene Wissel Oss
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Oss

 • Startadres:

  station Oss
  Spoorlaan 7
  5348 KA Oss

 • Coördinaten:

  51°46’0” N   5°32’30” E

Door de bebouwing van Oss wandelt u over voetpaden door groenstroken naar Berghem, waar u een leuke verrassing wacht: een vlonderpad dwars door een moderne woonwijk. Door de bossen Achterste- en Voorste Heide maakt u een prachtige afwisselende wandeling waarmee u grotendeels om het bijzonder fraaie Groot Ganzenven en over een prachtig slingerpad langs een nat heideveld wandelt. Langs de Rijsvennen, de St. Willibrordusput (een klein vennetje) en door de Vier Windenbossen wandelt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Henk Roelofs

Bart van der Schagt, 08-06-2019

Henk, bedank voor je verbetertips!

Nog steeds een prima wandeling

Henk Roelofs, 08-06-2019

Wandelroute beschrijving prima te volgen. En lekker afwisselend. Inderdaad, eerst door wat bebouwing maar dat mag de pret niet drukken. In het begin (Bij de 2e grote overweg LA vijversingel) kun je ook rechtdoor spoorlaan uitlopen. Einde niet linksaf landweerstraat in maar rechtdoor voetpad door parkje met aan je rechthand een geluidswal. voetpad helemaal uitlopen en je komt bij de berghemseweg waar je dan mag oversteken en gelijk RA de tunnel door. Dan loop je door wat minder bebouwing. Na punt 4 restaurant 't Putje. Dit restaurant heet tegenwoordig restaurant Clemens. En wat ook interessant is om bij het asfaltwandelpad met verderop links een hertenkamp om net voor het hertenkamp al linksaf te gaan om daarna bijna op het einde van de weg weer rechtsaf te gaan zodat je bij de hazenakker vijver uitkomt (zie blauw vijvertje in de tekening). Hier kun je langslopen (houdt de vijver aan je rechterkant) helemaal rechtdoor. Let op oversteken bij de drukke verkeersweg. En je komt in de routebeschrijving weer uit bij de nieuwe Hescheweg. Wederom wat minder weg en wat minder bebouwing. Al met al heerlijk gewandeld.

GW Oss

Jaap Stoeller, 12-11-2016

Tussen punt 2 en 4 een hele mooie wandeling. Tussen de bebouwing is het wat minder. Maar ja, wat wil je ook als het station midden in de bebouwing ligt. Ik heb toch genoten van deze wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant 't Putje

Willibrordusweg 81

5342 LG Oss

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info