Groene Wissel 407: Ossendrecht

Bossen op de Wal

Groene Wissel Ossendrecht
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Ossendrecht

 • Startadres:

  bushalte Eikelhof, Ossendrecht
  Kerkstraat
  Ossendrecht

 • Coördinaten:

  51°23’38” N   4°19’33” E

Zowel aan het begin als aan het einde van deze afwisselende wandeling kuiert u over landwegen, paden en een enkel rustig asfaltwegje flinke stukken door het glooiende akkerlandschap van de Brabantse Wal en geniet u van prachtige uitzichten. De rest van deze wandeling (ongeveer 2/3 deel) gaat door de stille en zeer afwisselende bossen gelegen op het hogere deel van die Wal. Tijdens het tweede bosdeel komt u langs een fraai herstelde oude schans: Het Fort. Halverwege kunt u in het Nederlands-Belgische grensplaatsje Putte diverse horecagelegenheden bezoeken. Op de dorpen na gaat deze wandeling merendeels over onverharde paden en wegen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Achter de theekoepel.....

Hans Wagenaar, 20-06-2016

Achter de in de tekst genoemde theekoepel (1768) ligt vlakbij (op Belgisch grondgebied) het mooie kasteel Ravenhof, gebouwd na 1810 door een nazaat van de drukkersfamilie Plantin-Moretus uit Antwerpen. Fraaie hal. Ook daar is horeca. Verder een geslaagde wandeling, waar men echt uren door rustige bossen loopt, helaas wel met weinig bankjes om eens te pauzeren. In het eerste bosdeel zie je door het geboomte wel opeens een geparkeerde trein opduiken, onderdeel van een politie-opleidingsinstituut. Deze wandeling is totaal anders van karakter dan de Trage Wissel Ossendrecht, die een meer open karakter heeft, maar is net zo de moeite waard.

Reactie op Rene de veth

Bart van der Schagt, 19-04-2015

Rene, bedankt voor het melden en het duidelijk aangeven van een alternatief. Dit zal ik binnenkort in de routebeschrijving verwerken.

Wijziging route

Rene de veth, 18-04-2015

Vandaag bij stralend weer deze wandeling gelopen. De eerste 5 km zijn inderdaad niet echt spannend. Het tweede gedeelte maakte weer veel goed. En ik heb een wijziging voor de maker van deze route. Doordat een boer zijn akker niet meer beschikbaar heeft gesteld aan knopenlopen stopt de route bij zijn akker. Das niet de bedoeling lijkt mij. Nog niet zolang geleden is er dus een wijziging in gekomen. Oude tekst: Alina 1 bijna bij het eind: - Op het asfaltwegje RA en kort daarna bij huisnummer 55 LA (grasweg) Aan het einde LA (asfaltweg) Na huisnummer 46 RA (landweg) Nieuwe tekst: - Op het asfaltwegje LA.(Middelstraat) Op de kruising RA.(Molenbosstraat) Dan bij kruising RA (Laagstraat) Voor witte huis nummer 46 LA (landweg) Dan zit men weer op de goede route. Verder was de route vrij makkelijk te volgen. Men moet wel opletten op de groen/gele streep! Het 2e gedeelte (na het plaatsje Putte) is het mooist.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info