Groene Wissel 625: Ottoland

Alblasserwaard, route 10

Groene Wissel Ottoland
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Ottoland

 • Startadres:

  bushalte Vlietbrug, Ottoland
  B
  Ottoland

 • Coördinaten:

  51°53’25” N   4°51’36” E

De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten. Bijna onafgebroken kuiert u kilometers lang over graskaden langs brede boezems en banjert flinke stukken door weilanden (met soms koeien) door het meest landelijke deel van de Alblasserwaard. Een ware poldertocht dus! Onderweg komt u langs een prachtige molen, halverwege in de buurt van de horeca van Goudriaan en in Ottoland langs een schaapskooi met theetuin. Omdat 90% van deze tocht over graskaden en door weilanden gaat, doet u er goed aan stevige wandelschoenen te dragen. Zorg er voor dat deze waterdicht zijn, want tijdens en na een regenperiode kan het in de weilanden flink soppig zijn. Een sportieve instelling is een pre want er zal af en toe over een hek moeten worden geklommen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Robert Priem

Bart van der Schagt, 18-04-2019

Bedankt voor het melden, ik pas de routebeschrijving aan.

Mooi en stil

Robert Priem, 18-04-2019

Op de eerste echte warme dag van dit jaar (18 april 2019) hebben we deze prachtige route gelopen. Zoals aangegeven in de route was 90% van de wandeling onverhard en dat was precies wat we zochten. Naast het mooie weer genoten we ook volop van de rust. Als aanvulling op de routebeschrijving wil ik nog melden dat bij punt 3, als je bij de handwijzer linksaf gaat naar de schaapskooi, inmiddels een knooppunt paaltje staat. Het is inderdaad kp52 en je gaat daar linksaf naar 51.

Mooie wandeltocht

Kees Siebeling, 13-09-2017

13-09-17 de tocht gelopen is een mooie wandeltocht door het mooie alblasserwaard, wijd gezicht over de graslanden en langs de boezems aangezien het afgelopen dagen flink heeft geregend toch goed bewandelaar met droge voeten thuis gekomen, heb de route thuis afgedrukt en zonder moeite alles gevonden. dank voor de duidelijke omschrijving.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant het Raadhuis

Smoutjesweg 3

2977 AR Goudriaan

Theetuin De Winde

Achterland 4

2964 LA Groot Ammers

Theetuin Schaapskooi Ottoland

A 89

2975 BD Ottoland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info