Groene Wissel 625: Ottoland

Alblasserwaard, route 10

Groene Wissel Ottoland
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Ottoland

 • Startadres:

  bushalte Vlietbrug, Ottoland
  B
  Ottoland

 • Coördinaten:

  51°53’25” N   4°51’36” E

De Alblasserwaard ligt in het zuidoosten van de provincie Zuid-Holland en vormt het zuidelijk deel van het Groene Hart. Het is een uitgestrekt veenweidegebied met oneindige polders, grote en kleine rivieren, kanalen en afwateringsboezems. Karakteristiek zijn de vele (vaak onverharde) kaden en tiendwegen langs en tussendoor watergangen en sloten. Bijna onafgebroken kuiert u kilometers lang over graskaden langs brede boezems en banjert flinke stukken door weilanden (met soms koeien) door het meest landelijke deel van de Alblasserwaard. Een ware poldertocht dus! Onderweg komt u langs een prachtige molen, halverwege in de buurt van de horeca van Goudriaan en in Ottoland langs een schaapskooi met theetuin. Omdat 90% van deze tocht over graskaden en door weilanden gaat, doet u er goed aan stevige wandelschoenen te dragen. Zorg er voor dat deze waterdicht zijn, want tijdens en na een regenperiode kan het in de weilanden flink soppig zijn. Een sportieve instelling is een pre want er zal af en toe over een hek moeten worden geklommen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige route over graspaden

Gerda, 04-08-2020

Hele mooie route, bijna volledig over graspaden. Wijds uitzicht over weilanden met koeien. Op 3 plekken gelegenheid om wat te eten en drinken, ook in deze coronatijd. Gras is deels nat, dus trek goede schoenen aan. Routebeschrijving was duidelijk. Sommige opstapjes zijn wankel en 1 helemaal stuk zodat je over een hek moet klimmen (geen probleem). Heel rustig, geen wandelaar gezien en alleen wat fietsers tegengekomen.

Wandeltocht Alblasserwaard, route 10

Benno Bonke, 03-07-2020

Vandaag deze prachtige route gewandeld. In het algemeen staat een goed aangeven. Paar details: onder 2. bij het overstapje met schrikdraad, dat overstapje is zo wankel dat ik er bijna mijn been brak. Als je je voet op het uiterste deel plaats, dan dreigt het geheel te kantelen. Gevaarlijk! Aan het einde van 2: De laatste zin voor het onderdeel 3 leverde bij mij problemen op, waardoor ik rechtdoor ben gelopen langs Jado (?) autobedrijf en daarna bij de t-splitsing maar naar rechts richting Ottolland ben gelopen. Het eerste deel van 3. is mij dus ontgaan, of is niet duidelijk, waardoor ik heel deel 3 heb gemist. Mvg, Benno Bonke

Onze mooie polders!

Ed, 02-05-2020

Een heerlijke tocht in alle rust en met voortdurend mooie vergezichten. In deze tijd volop grutto's, kieviten, tureluurs, rietzangers en meer van dat voorjaarsspul. Zelfs de purperreiger en ooievaars kwamen voorbij. En wat mooi dat er boeren zijn die hun land ter beschikking stellen. Wat een gastvrijheid! Het geeft mij altijd een heel vrij gevoel als ik dwars door de weilanden heen kan banjeren. Pas wel op met verschillende overstapjes want er zijn zeer gammele bij. De routebeschrijving kon niet beter, helemaal top! Ik heb de auto geparkeerd in Molenaarsgraaf en er zo nog een mooi stukje aangeplakt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant het Raadhuis

Smoutjesweg 3

2977 AR Goudriaan

Theetuin De Winde

Achterland 4

2964 LA Groot Ammers

Theetuin Schaapskooi Ottoland

A 89

2975 BD Ottoland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info