Groene Wissel 273: Oude-Tonge

Dijken en Polders van Flakkee

Groene Wissel Oude-Tonge
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Oude-Tonge

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Oude-Tonge
  Stationsweg
  Oude-Tonge

 • Coördinaten:

  51°41’44” N   4°12’46” E

Onbekend maakt onbemind. Dat is zeker onder wandelroutemakers het geval want er is in deze streek geen enkele wandelroute te vinden. De Groene Wissels brengen daar verandering in want er valt hier toch best wel wat te ontdekken. Neem alleen al de schattige dorpskernen (met kerkringen) van de dorpjes Oude- en Nieuwe-Tonge en de indrukwekkende Zuiderlandse Zeedijk. Vanaf deze hoge Deltadijk geniet u van prachtige vergezichten over de Krammer Slikken aan de ene en de polders aan de andere kant. Na een rondje om het Zuiderlandse Bos wandelt u over een paar graspaden en rustige asfaltwegjes naar en dan over de Noordlandse- en Oudelandsedijk. Deze zeer oude dijken liggen om 'Polder het Oudeland van Oude-Tonge', u wandelt daarin over een autovrij boerenasfaltwegje dwars door het weidse akkerlandschap. Deze wandeling gaat grotendeels over verharde paden en wegen, dat zijn veelal rustige dijken en binnendoorwegjes waarvan een enkele aan de lange kant is...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie

Siem Hoogervorst, 01-05-2015

Wij hebben vandaag (1 Mei) deze wandeling gelopen en hebben er van genoten omdat nu de tulpen in bloei staan en wij veel tulpenvelden tegen kwamen anders denk ik dat hij een beetje eentonig is om te lopen.

Onbekend maakt onbemind

Olav, 28-08-2013

Onbekend maakt onbemind. Daar begint Bart de beschrijving van deze wandeling mee. Geen reacties en geen beoordelingen bij deze wandeling. Toch maar gelopen. En.... Er is weinig mis met deze wandeling. En voor wie houdt van rust, ruimte en dijken is het zelfs een topper. Kijk maar eens naar de foto's. Leuk is dat Bart ook meerdere keren een alternatief geeft voor wie liever over het gras langs de dijk dan over de dijk loopt. Alleen de Langeweg is inderdaad een doorbijtertje. Maar aan het eind van die weg was er ambachtelijk ijs. En verder zijn er minimaal twee horecagelegenheden in Nieuwe Tonge. Ik nam de tweede (wegrestaurant de Tram).

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info