Groene Wissel 334: Oudemirdum

Gaasterlands Klif

Groene Wissel Oudemirdum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Oudemirdum

 • Startadres:

  bushalte Oudemirdum, Oudemirdum
  Star Numanwei
  Oudemirdum

 • Coördinaten:

  52°50’54” N   5°32’3” E

Het Oudemirdumer Klif is een restant van een gletsjertong uit de voorlaatste ijstijd van 200.000 tot 130.000 jaar geleden. Door het afsluiten van de Zuiderzee zijn de toenmalige steile wanden enigszins afgerond en is er langs de nu lagere klif een prachtige strook natuur met bijzonder flora ontstaan. Voordat u bij die Klif bent, maakt u na het gezellige en horecarijke centrum van Oudemirdum over stille en vele fraaie bos(rand)paden een prachtige wandeling door het Elfbergen- en Rijsterbos. Na uw bezoek aan de Klif, het daarbij liggende kleine strandje en de horeca, wandelt u over de graskruin van de IJsselmeerdijk en door het sfeervolle Jolderenbos weer naar de bushalte.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie route, ook met druilerig weer....

Anko Drent, 17-10-2016

Afgelopen zaterdag deze route gelopen. Genoten van de mooie bossen met als sluitstuk een stuk langs het ijsselmeer. Best allemaal verrassend te noemen. Dit is een bijzonder stukje Friesland en zeker de moeite waard om er doorheen te wandelen. We komen dan ook zeker terug om de andere route vanuit Oudemirdum te wandelen.

IJsselmeerdijk

Bart van der Schagt, 29-09-2014

Ondanks dat de graslanden in het 2e deel van de route alleen in de winterperiode (i.v.m. de ganzenopvang) niet toegankelijk zijn, heb ik dit deel toch uit de route gehaald. De boer was zo 'vriendelijk' de landbouwhekken welke je moet overklimmen met prikkeldraad te omwikkelen. De route volgt nu een flink stuk de IJsselmeerdijk met een prachtig uitzicht op het licht glooiende Gaasterland en het IJsselmeer. Ook niet verkeerd. En de route is nu het hele jaar door de lopen.

Reactie op Henk Swart

Bart van der Schagt, 18-09-2014

Dat verbodsbord is alleen van toepassing tijdens de winterperiode t.b.v. de ganzenopvang (1 februari tot 1 april). Misschien dat je die tekst niet hebt gezien of het is er afgesloopt. Jammer van dat hek, volgens mij kun je er wel omheen lopen. De rest ga ik binnenkort aanpassen, dus sluit ik de route even van internet af. Henk, bedankt voor het melden!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Hotel-restaurant Jans

Mientwei 1

8572 WB Rijs

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info