Groene Wissel 336: Oudemirdum

Gaasterlands Bossen

Groene Wissel Oudemirdum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Oudemirdum

 • Startadres:

  bushalte Oudemirdum, Oudemirdum
  Star Numanwei
  Oudemirdum

 • Coördinaten:

  52°50’54” N   5°32’3” E

Elfbergenbos, Nijemirdumer Heide, Lycklamabos, Starnumanbos, De Griene Singel, Bremerwildernis, Nieuw Amerika en Rietpollen; klinkende namen voor de vele prachtige Gaasterlandse bossen in Zuidwest Friesland waar u een heerlijke en vooral afwisselende wandeling doorheen maakt. Met het laatste deel maakt u via het Friese dorpje Nijemirdum kennis met het (door de laatste IJstijd veroorzaakte) licht glooiende landschap ten zuiden van al die bossen. Daar valt niet te ontkomen aan een enkel fietspad langs een (soms drukke) weg, u komt daarmee wel langs een prachtige Theetuin.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooi Gaasterland

Ellen van Buiten, 06-08-2017

Vandaag, zondag 6-8-2017, heb ik deze mooie route gelopen. Heel afwisselend en weer prima beschreven. Ook al verscheidene paddestoelen gezien.

Genoten van mooie wandeling

HK, 25-05-2017

Vorige week hebben we bovenstaande wandeling gewandeld en hebben we erg genoten van deze mooie wandeling. De omschrijving van deze wandeling klopte nog en was duidelijk omschreven.

Reactie op Klaas Hadderingh

Bart van der Schagt, 28-04-2016

Dat alternatief was er voorheen wel. Echter, enkele boeren hebben de landwegen van dat alternatief voor wandelaars afgesloten. Jammer dus. De correcties ga ik in de routebeschrijving verwerken. Bedankt voor het melden!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info