Groene Wissel 516: Oudewater

Jaagpad, Tiendweg en Polders

Groene Wissel Oudewater
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Oudewater

 • Startadres:

  bushalte Molenwal, Oudewater
  Utrechtsestraatweg
  Oudewater

 • Coördinaten:

  52°1’8” N   4°52’16” E

Na de leuke sightseeing door het pittoreske, historische stadje Oudewater wandelt u kilometerslang over graspaden en -wegen (samen het Jaagpad vormend), een rustige asfaltdijk en een fietspad langs de Hollandse IJssel naar het eveneens historische stadje Haastrecht. Onderweg komt u in Hekendorp langs de Goejanverwellesluis en CR Goejanverwelle. Na de gezellige straatjes van Haastrecht, gemaal de Hooge Boezem en een fietspad van 300 m langs een drukke weg gaat u de serene stilte ervaren van het Hollandse Polderlandschap. U kuiert maar liefst 7 km. over een zeer afwisselend begroeide Tiendweg weer naar Oudewater. Kijkt u op het kaartje dan ziet u dat de wandeling uit lange rechte trajecten bestaat; ondanks de afwisseling kunnen sommige wandelaars dat wat monotoon vinden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Heel mooi

Frank, 01-02-2018

Op 27 januari deze wandeling gemaakt. Vooral de tweede helft, het tiendpad van Haastrecht naar Oudewater, was heel mooi (maar vreselijk zompig, dat wel). Saai of eentonig vond ik het geen moment - men is tenslotte bij elke stap weer ergens anders!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Goejanverwelle

Goejanverwelle 29a

3467 PN Hekendorp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info