Groene Wissel 516: Oudewater

Jaagpad, Tiendweg en Polders

Groene Wissel Oudewater
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Oudewater

 • Startadres:

  bushalte Molenwal, Oudewater
  Utrechtsestraatweg
  Oudewater

 • Coördinaten:

  52°1’8” N   4°52’16” E

Na de leuke sightseeing door het pittoreske, historische stadje Oudewater wandelt u kilometerslang over graspaden en -wegen (samen het Jaagpad vormend), een rustige asfaltdijk en een fietspad langs de Hollandsche IJssel naar het eveneens historische stadje Haastrecht. Onderweg komt u in Hekendorp langs de Goejanverwellesluis en CR Goejanverwelle. Na de gezellige straatjes van Haastrecht, gemaal de Hooge Boezem en een fietspad van 300 meter langs een drukke weg gaat u de serene stilte ervaren van het Hollandse Polderlandschap. U kuiert maar liefst 7 kilometer over een zeer afwisselend begroeide Tiendweg weer naar Oudewater. Kijkt u op het kaartje dan ziet u dat de wandeling uit lange rechte trajecten bestaat; ondanks de afwisseling kunnen sommige wandelaars dat wat monotoon vinden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke tocht minder geschikt met hond

Gustaaf Modderman, 29-07-2020

Wij vonden deze tocht ook zeker een 9 waard, wel moet je verschillende dichte landshekken op de Tiendweg langszij passeren over smalle plankiers en dit is onmogelijk met een grote hond, gelukkig is de onze op te beuren, vandaar deze tip.

Prachtige tocht in ontluikende natuur!

Dick van Voorthuizen, 15-04-2020

Op goede vrijdag liepen we deze wandeling. Coronaveilig, want we kwamen behalve in het centrum van Hekendorp en Oudewater, ongeveer niemand tegen. Wat een prachtige tocht! We genoten van broedende zwanen, kwakende kikkers, moedereend met haar voltallige kroost, slangen en kwetterende vogels. Met een duidelijke routebeschrijving (die ook vaak lekker opgeborgen kan worden omdat fout lopen bijna onmogelijk is). Een verslag van onze tocht met veel foto's vind je op www.grijsopreis.nl/wandeling-bij-oudewater/

Heel mooi

Frank, 01-02-2018

Op 27 januari deze wandeling gemaakt. Vooral de tweede helft, het tiendpad van Haastrecht naar Oudewater, was heel mooi (maar vreselijk zompig, dat wel). Saai of eentonig vond ik het geen moment - men is tenslotte bij elke stap weer ergens anders!

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé Goejanverwelle

Goejanverwelle 29a

3467 PN Hekendorp

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info