Groene Wissel 594: Parijs

Banjeren langs de Seine en de Notre Dame

Groene Wissel Parijs
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  8 km

 • Startplaats:

  Parijs

 • Startadres:

  station Gare de Lyon
  Place Louis Armand
  75571 Parijs, Frankrijk

 • Coördinaten:

  48°50’42” N   2°22’26” E

Zo loop je in drukke (winkel)straten met bijna op elke hoek een terrasje, dan weer in een nauw straatje waar je bijna geen kip tegenkomt, maar wel volop geniet van de karakteristieke Parijse bebouwing. Dát is wel zo’n beetje het karakter van deze super afwisselende wandeling door bekende en onbekende stukjes Parijs waarmee u onderweg ook door en langs flink wat groen komt. Denk daarbij aan de weelderige parken en tuinen van de luxe hotels (vaak een hof), de Jardin de l’Arsenal (met jachthaven), het Place des Vosges (één van de oudste stadsparken), het park langs de Notre Dame en tot slot de Jardin des Plantes. De plantencollectie in deze botanische tuin bevat ruim 10.000 benoemde plantensoorten. Bent u daarop uitgekeken dan kunt u nog de aanpalende dierentuin bezoeken. Na het bezichtigen van de imposante Notre Dame kathedraal (dat is ongeveer halverwege de route) kuiert u over de kade een flink stuk langs de Seine (met ook daarlangs smalle parkjes). En neem geen liefdesslotje mee om aan de Pont l’Archevêché te hangen, want die brug hangt al vol. Kortom: een leuke en groene route door deze hectische, maar oh zo gezellige, romantische stad.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Pont de l'archevêché

Annemarieke Verheij, 10-06-2016

In aanvulling op mijn eerdere reactie: zoals Bart al schreef in zijn inleidende tekst van de routebeschrijving: hang geen slotje op aan de pont de l'archevêché; er hangen/hingen er al genoeg. Maar nu is het zeker zinloos om er nog een mee te nemen, want ophangen is niet meer mogelijk. Omdat eerder al van een eerdere brug de leuningen waren ingestort onder het enorme gewicht van de slotjes (volgens berekeningen was het totaal gewicht van de slotjes op de brug 54.000 (!) kilo), heeft het stadsbestuur bij wijze van proef platen van plexiglas tegen de brugleuningen aangebracht. Dit is kennelijk goed bevallen, want ten tijde van mijn bezoek in juni 2016 werden er over de hele lengte van de brugleuning plexiglas platen gemonteerd. De gemeente heeft aangekondigd dit op veel meer bruggen te gaan doen.

Wandelen door Parijs

Annemarieke Verheij, 10-06-2016

De afgelopen twee dagen in Parijs doorgebracht met het doel te wandelen door bekende en onbekende buurten en straten. Ik heb 4 wandelingen gelopen waaronder de Groene Wissel Parijs. En dan krijg ik het nogmaals bevestigd, geen routemaker kan tippen aan jouw beschrijvingen Bart! In mijn haast bleek ik de gps-track niet goed te hebben geladen op mijn apparaat, maar ook met alleen de routebeschrijving heeft Bart me foutloos door deze bijzondere stad heen geleid. Een boeiende combinatie van bekende en drukke plekken en onbekende en stille straten en parken. Door de regenval van de afgelopen weken waren sommige kades nog niet te belopen (en dan bedoel ik niet de kade die Bart al noemde in de beschrijving) omdat ze nog onder water stonden of schuilgingen onder een dikke laag modder. Naar evenwijdig aan de route lopen bovenaan de kade kon altijd. Dank voor de leuke route Bart, het was mijn 44e Wissel, op naar de 50 !

Reactie op Yvonne

Bart van der Schagt, 29-09-2015

Leuk dat je deze wandeling al zo snel na verschijnen hebt gelopen. De foutjes heb ik verbeterd, bedankt daarvoor.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info