Groene Wissel 27: Rheden 1

Posbank en Onzalige Bossen

Groene Wissel Rheden 1
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

Al na een paar minuten wandelt u over een prachtige holle weg de stuwwallen van de Posbank op. Door het romantische oude landgoed De Heurne en langs een schaapskooi wandelt u naar het Herikhuizerveld en maakt daarna een paar flinke klimmetjes naar het hoogste punt van de Posbank (met horeca). Door de stille Onzalige Bossen, het Asseltbos en langs de heuvelige heidevelden van de Posbank wandelt u weer terug naar het station. Voor de liefhebbers: dit is best wel een pittig tochtje.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Mogelijke afsluiting

Stefan Horn, 07-01-2021

In verband met Coronamaatregelen worden volgens de website van Natuurmonumenten de paden rondom de Posbank bij te grote drukte afgesloten.

Afsluiting

Johannes Smit, 26-12-2020

Vanaf 2 is de route afgesloten: natuurmonumenten heeft tal van paden afgesloten op de Postbank.

Aanrader!

Linda van Dijk, 03-03-2019

Prachtige afwisselende route (ook in hoogtes) door de bossen en de heide. Ik heb hem gelopen op 1-3-2019. En wat een rust zeg! Ondanks dat de route niet altijd klopte of ik hem per ongeluk niet goed volgde, ben ik toch weer veilig op het begin/eindpunt aangekomen :) Maakte het ook wel spannend! Ik heb dus wel een paar suggesties voor de beschrijving. Ik had hetzelfde als de reageerder op 30-08-2016, op een of andere manier kwam ik ook bij het klaphekje uit. Maar even zoeken en ik kwam bij het juiste punt terecht. Hier weet ik niet zeker of ik zelf een fout heb gemaakt, of dat het er niet helemaal duidelijk staat. Om op de hoogste stuwwal van de Postbank te komen, staat er dat je op een kruisinkje rechtdoor moet over een smal voetpad. Dit heb ik te vroeg gedaan (je moest denk ik eerst nog met de bocht mee naar links) waardoor ik op een heel ander punt uitkwam. Maar was ook heel mooi en uiteindelijk wel het Paviljoen kunnen vinden ;) Verder staat er dat je bij Ap21171 RD moet, maar Natuurmonumenten heeft om dat gebiedje een hek gezet. Geen idee of dit tijdelijk of definitief is. Maar dit gaat dus zeker niet meer goed helaas. Je moet daar rechtsaf en eerste linksaf om weer op de oorspronkelijke route te komen. Pas toen ik op de statige beukenlaan liep, wist ik zeker dat ik weer op de goede route zat. Degene die op 22-5-2017 reageerde over na een paar meter de weg oversteken --> ik had precies hetzelfde, ik denk dat we beiden te vroeg al links af zijn gegaan. Maar toen ik bij het punt was waar je normaal uit zou komen, zag ik ook geen ander pad wat daar liep. Weet dus ook niet helemaal zeker of dit klopt. Ook ben ik nog de mist in gegaan op het einde van punt 3. Verkeerde kruising genomen waardoor ik helemaal niet bij het brugje uitkwam haha. Waarschijnlijk inderdaad door de vele bladval het pad niet herkend. Mijn fout :) Maar ik zag de brug in de verte dus kon er naartoe lopen via een andere weg. Al met al een spannende route met veel hoogteverschil en verschillende elementen. Een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info