Groene Wissel 27: Rheden

Posbank en Onzalige Bossen

Groene Wissel Rheden
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Rheden

 • Startadres:

  station Rheden
  Dr. Langemeierweg 16
  6991 EV Rheden

 • Coördinaten:

  52°0’35” N   6°1’52” E

Al na een paar minuten wandelt u over een prachtige holle weg de stuwwallen van de Posbank op. Door het romantische oude landgoed De Heurne en langs een schaapskooi wandelt u naar het Herikhuizerveld en maakt daarna een paar flinke klimmetjes naar het hoogste punt van de Posbank (met horeca). Door de stille Onzalige Bossen, het Asseltbos en langs de heuvelige heidevelden van de Posbank wandelt u weer terug naar het station. Voor de liefhebbers: dit is best wel een pittig tochtje.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Geweldig stuk Holland

Heart for Holland, 27-02-2018

8 februari '18 deze groene wissel gelopen met mijn Garmin gps. Voor dag en dauw op pad op een doordeweekse dag betekent de Posbank voor jezelf. De IJslandse paarden stonden in groepjes wakker te worden. Prachtige nieuwe paadjes ontdekt, een zwijn en ree gezien. Van iedere meter oprecht genoten. Mijn foto's staan op mijn website.

Mooie route

Sandra joosten, 26-07-2017

heb vandaag deze prachtige groen wissel gelopen met me gps was erg mooie rote kwam weer op paden uit waar ik nooit gelopen heb en ik kwam ook nog oog en oog met kudde wilde zwijnen op sommige stukken van route kwam ik niemand tegen

Niets weggevallen

Bart van der Schagt, 22-05-2017

Vanaf het goede pad komend is het echt maar een enkele meter en je steekt die weg over. Ik denk dat je op het verkeerde pad hebt gelopen, en dat komt ook uit op dat fietspad. Dan klopt die paar honderd meter van jou wel...

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Veluwezoom

Heuvenseweg 5

6991 JE Rheden

Pannenkoekhuis Strijland

Groenestraat 1

6991 GA Rheden

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info