Groene Wissel 595: Rhenen 2

Pannenkoekroute De Grebbeberg

Groene Wissel Rhenen 2
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  6 km

 • Startplaats:

  Rhenen

 • Startadres:

  station Rhenen
  Stationsplein 1
  3911 BK Rhenen

 • Coördinaten:

  51°57’24” N   5°34’40” E

Deze leuke afwisselende wandeling is bewust aan de korte kant gehouden zodat u bijna aan het einde nog volop de gelegenheid heeft Ouwehands Dierenpark te bezoeken, de route komt daar langs. Na een kort stukje bebouwing kuiert u over onverharde paden en flink wat graswegen door en langs de bossen van de Laarsenberg. Na de afdaling van die berg, met onderweg een holleweg en spectaculaire vergezichten, beklimt u heel geleidelijk door een fraai bos de Grebbeberg. Eenmaal boven aangekomen komt u langs de ingang van Ouwehands Dierenpark. Kort na uw eventuele bezoek daaraan zal de pannenkoek bij Pannenkoekhuis De Grebbeberg u goed smaken. Na nog een stukje bos stapt u weer vlot de trein in. De overige horeca onderweg zijn: Steakhouse Cunera en Hotel 't Paviljoen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Combi Dierentuin

Henk Jsz ES, 18-01-2021

De combi wandeling met dierentuin wordt in de inleiding genoemd maar: O.H. dierenpark deelt mede: *Tijdelijk gesloten* - In lijn met de landelijk afgekondigde maatregelen met betrekking tot COVID-19 sluiten wij onze poorten van 15 december 2020 tot en met 9 februari 2021.

Pracht wandeling

Fred Den Hertog, 18-01-2021

Een mooi kort rondje om Ouwehands Dierenpark heen, mooi te combineren met een bezoek aan het dierenpark.

Een zonnige herfstwandeling met een bijzonder panorama-uitzicht in Natuurgebied Laarsenberg.

Henk Jsz ES, 23-11-2020

Zaterdag 14 november 2020 hebben we GW 595 = Rhenen gewandeld. Vanuit onze uitvalsbasis Landal Amerongse Berg ben je tamelijk snel op de route. Te voet naar Veenendaal-West en vandaar een treinreis van 15 minuten naar Rhenen. Het is ideaal herfstweer, droog, zonnig en goede temperatuur. Vanuit het kopstation Rhenen loop je na een paar straatjes in de buitenwijk, het bosgebied Beschermd Natuurgebied Laarsenberg in. Vlak daarvoor heeft een liefhebber een terreintje met diverse kippen rondscharrelen. Bij het zien van stilstaande wandelaars komen ze razendsnel aanrennen, want die denken dat ze gevoerd zullen worden. Al heel gauw loop je naar de rand van het bosgebied, waar je een prachtig panorama-uitzicht hebt op een diepe vallei met in de verte weer een stijgende helling met bebouwing. Dit komt on-Nederlands over en je waant je in het buitenland. Na een forse afdaling over o.a. een hol pad en door een stukje bos bereik je diverse graspaden. Alle routes gaan linksaf, maar natuurlijk gaat het traject van onze te lopen Groene Wissel net de andere kant op. De paden zijn prima te lopen en de route is goed te volgen. Je hebt rondom een weids uitzicht over het landschap. De paden in het bos die je doorloopt zijn bedekt met oranje/rode bladeren van de beuken of eikenbomen. Vandaag lopen we voornamelijk door loofbos. Na enkele bospaden kom je uit bij de achterkant van het Ouwehands dierenpark. Dat wordt bewaakt door een medewerkster. Mogelijk om nieuwsgierige inklimmers te weren. Het parkeerterrein is leeg en de dame weet niet wanneer het park weer opengaat. Dit heeft alles te maken met de gedeeltelijke Lockdown van diverse uitgaansgelegenheden. Bij de hoofdingang wordt feestelijk gevlagd voor de nieuw geboren pandabeer ( het is een jongetje). Bij het hotel 't Paviljoen staat een kraampje voor de ingang met de intentie om er later op de dag oliebollen te kunnen kopen. Nu is er alleen warme chocomelk met slagroom te koop. Het terras is wel verboden terrein krijgen we nadrukkelijk te horen. Na een bosrandpad achter sportterreinen langs kom je al weer in de wijk waar we begonnen zijn en in de buurt van het eindpunt station Rhenen. Wandelgroet uit Appingedam, Henk

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant Cunera

Grebbeweg 1

3911 AS Rhenen

Hotel 't Paviljoen

Grebbeweg 103-105

3911 AV Rhenen

Pannenkoekenhuis De Grebbeberg

Grebbeweg 101

3911 AV Rhenen

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info