Groene Wissel 272: Rhoon

Kasteelgaarde en Grienden

Groene Wissel Rhoon
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Rhoon

 • Startadres:

  metrostation Rhoon
  A. van Hobokenstraat
  Rhoon

 • Coördinaten:

  51°51’33” N   4°25’12” E

Na de Kasteelgaarde Rhoon (kasteel met moestuin en kasteelbos) maakt u een afwisselende wandeling door de grienden langs de Oude Maas. In het voorjaar / vroege zomer zult u zich daar vergapen aan de uitbundige flora in dit getijdengebied: de meeste romantische wilgenpaadjes zijn dan omzoomd met fluitenkruid en smeerwortel en in de oevers ziet u vaak de zeldzame getijdenplant spindotter en soms het zomerklokje. Na de jungle van natuurreservaat Klein Profijt (neem 's zomers wat tegen de insecten mee!) en de oevers van de oude Maas wandelt u over rustige asfaltwegjes, een grasdijk en langs het Rhoonse winkelcentrum weer naar het metrostation van Rhoon.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Fan

J de Haan, 27-05-2019

2x een groene wissel wandeling gelopen en nu al een grote fan van deze wandeling. Gedetailleerde omschrijving en veel herkenningspunten. En wat een pracht natuur onder de rook van Rotterdam. Een afwisselende tocht!!

Reactie

H Steensma, 26-02-2018

24 - 02 - 2018 - zeer koude dag waarop druk werd gewerkt aan het knotten van de bomen. Onverwacht stukje natuur- en cultuurlandschap. Prachtige, afwisselende wandeling. Ook in de winter aan te bevelen. Heleen

Avontuurlijke grienden: toppertje

Frank van der Meer, 25-05-2017

Onverwacht toppertje onder de rook van Rotterdam. Na een bezoek aan Kasteel Rhoon, wat al leuk is, wandel je door de grienden langs de Oude Maas. In deze buitendijkse wilgenbossen vergaap je je in lente en zomer aan uitbundige flora. Via romantische wilgenpaadjes kronkel je door dit getijdengebied dat ademt op het ritme van eb en vloed. Aanrader van het zuiverste water. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwrhoon

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie Rhoonse Polder

Veerweg 2-A

3161 EX Rhoon

Grand café-restaurant Abel

Albrandswaardsedijk 196

3172 XB Poortugaal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info