Trage Tocht Rhoon

Rhoonse en Carnisse Grienden, Klein Profijt en Molenpolderse Zeedijk

Trage Tocht Rhoon
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Rhoon

 • Startadres:

  parkeerplaats Oude Maas Rhoonse Grienden
  Albrandswaardsedijk 188
  3172 XB Poortugaal

 • Coördinaten:

  51°50’45” N   4°25’12” E

We maken een verrassende wandeling in het rivierenlandschap onder de rook van Rotterdam. Een mooie combinatie van wilgenbossen in de grienden en boerenland in de polders. De Rhoonse en Carnisse Grienden en Klein Profijt zijn zoetwatergetijdengebieden langs de Oude Maas. Ze liggen buitendijks en staan onder invloed van eb en vloed. In het voorjaar kleurt het hier geel van de bloeiende spindotter. We starten bij de jachthaven van Rhoon. De Rhoonse grienden worden nog steeds in een cyclus van drie jaar geknot. In Klein Profijt lopen we over een hoger gelegen kade langs de rand van het golfterrein. Na een stuk over gras direct langs de druk bevaren Oude Maas duiken we de Carnisse Grienden in. Aan het eind van het Truus Visscherpad hebben we even zicht op de rand van Barendrecht. Op het tweede deel van de wandeling lopen we vanuit het gehucht Koedood.over de bijzondere Molenpolderse Zeedijk, door een tweetal boeren opengesteld voor wandelaars. De grasdijk, die uit 1660 stamt, ligt hoog in het landschap tussen de Molenpolder en Portlandpolder en is omzoomd door eiken. Omdat hier koeien en paarden lopen, zijn honden niet toegestaan. Langs de rand van de Zegenpolder en de Rhoonse Grienden lopen we terug naar de jachthaven en restaurant Abel.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Perfecte omschrijving

Wandelmeisje, 26-10-2020

Mooie afwisselende wandeling door paden met knotwilgen, dijkjes met koeien en langs het water waar je de scheepvaart kan bewonderen. Er staan op dit punt genoeg bankjes om even te zitten en te genieten. Ik heb het weer naar mijn zin gehad!

Mooie zonsopkomst!

Danyell Onbehauen-Frigge, 29-08-2019

Ik heb gisteren deze leuke tocht gewandeld (inclusief het ommetje door Klein Profijt, aanrader!) en de zon schitterend op zien komen boven de Albrandswaard. Ik heb een verslag met veel foto's gemaakt: www.danyell.nl/teksten-w/2019/190828-rhoon.html Even melden: het laatste stukje van de route is op het ogenblik niet te lopen wegens herinrichting van het landschap. Het pad door het bos is foetsie. Ga in plaats daarvan linksaf over het genoemde open veld met houten paaltjes en aan het eind daarvan (na ca. 50 m) rechtsaf het pad door de grienden op. Dit rechtdoor blijven volgen tot het haventje bij de parkeerplaats.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Wandelen door oneindig laagland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Wandelen door oneindig laagland

Horeca

Grand café-restaurant Abel

Albrandswaardsedijk 196

3172 XB Poortugaal

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info