Groene Wissel 41: Rijswijk

Te Werve en de Voordes

Groene Wissel Rijswijk
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Rijswijk (ZH)

 • Startadres:

  station Rijswijk
  Pyramideplein 5
  2283 CK Rijswijk

 • Coördinaten:

  52°2’14” N   4°19’20” E

U zult verbaasd zijn over het vele groen dat dit deel van de dichtbebouwde Randstad u te bieden heeft. Slingerend door de groenstroken van Rijswijk wandelt u naar en door twee prachtige Landgoedparken; Overvoorde en Steenvoorde. Op de terugweg kunt u genieten van de moderne architectuur van Winkelcentrum “In de Bogaard”. Een kleine wandeling met grote contrasten. Voor de optionele rondwandeling door Landgoed Huis Te Werve moet u donateur zijn van de stichting Vrienden van Landgoed Te Werve, of wandel als introducé mee met iemand die dat is: meestal wandelt er hier altijd wel een...

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassend route

Henk uit Appingedam, 30-04-2017

Samen met een wandelvriendin hebben wij Paaszondag de Groene Wissel Rijswijk gelopen. De route was ( hoewel we de omgeving wel kenden) toch weer verrassend anders. Te Werve was op dat moment erg mooi, vele voorjaarsbloemen (stinzenplanten), bloeiden in deze oase van rust. De route was goed beschreven en we hebben van deze 10 km genoten en diverse foto's geschoten.

In overweging

Bart van der Schagt, 18-04-2017

Bedankt voor de tip, ik neem het in overweging. Meestal kun je daar wel met iemand 'meelopen'.

Onverwacht veel groen

Monique van Dam, 18-04-2017

Op de rand van Rijswijk en Den Haag, in een van de meest volgebouwde gedeelten van de Randstad, blijkt een groot, aaneengesloten, groen gebied te liggen. Afgelopen zaterdag wandelden wij over Landgoedparken Overvoorde en Steenvoorde. Landgoed Huis te Werve is helaas niet vrij toegankelijk (alleen voor gasten van het landgoed en donateurs van Stichting Vrienden van Landgoed Te Werve). Op deze kille zaterdag geen wandelaars die ons als introducee konden meenemen door het park. De maker van de route zou in overweging kunnen nemen om de wandeling te laten lopen over een van andere, aansluitende groene gebieden, bijv.het Von Fisennepark of het Rijswijkse bos... Wij waren aangenaam verrast bij het maken van deze wandeling. Vooraf hadden wij niet zoveel groen verwacht in Rijswijk!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info