Groene Wissel 550: Rilland-Bath

Oosterschelde en Westerschelde

Groene Wissel Rilland-Bath
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  18 km

 • Startplaats:

  Rilland

 • Startadres:

  station Rilland-Bath
  Haltestraat 62
  4411 NH Rilland

 • Coördinaten:

  51°25’21” N   4°9’37” E

In de flessenhals van Zuid-Beveland kuiert u, genietend van spectaculaire uitzichten, kilometerslang over en onderlangs de enorme dijken langs de Oosterschelde en de Westerschelde. Neem uw kijker mee, er valt onderweg veel te zien: het bijzonder rijke vogelleven op de gorzen en (met laag water) slikken van beide Zeeuwse wateren en op de droogvallende zandplaten in de Westerschelde mogelijk rustende zeehonden. Liefhebbers van bloeiende fruitbomen komen in de late voorjaarsmaanden aan hun trekken want u komt langs talrijke boomgaarden. De ruim vijf kilometer lange oversteek van 'oost naar west' maakt u over rustige binnendoorwegen (met helaas een stukje industriegebied), onderweg komt u door het gezellige Zeeuwse dorp Krabbendijke waar u onder andere bij horeca de Krab wat kunt nuttigen. Af en toe moet er over een landbouwhek worden geklommen. Een flink deel gaat over graswegen en grasdijken, dus trek stevig schoeisel aan.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Kikker

Bart van der Schagt, 16-09-2018

Bedankt voor het melden, ik pas de routebeschrijving aan.

Veel zeehonden gezien

Kikker, 16-09-2018

Deze wandeling blijft een toppertje. Gisteren deze wandeling weer gelopen en veel zeehonden op de zandplaten gezien. Opmerking punt 4 regel 7 "voor de bomendijk": alle bomen zijn gekapt. Volgens zeggen gaat er tzt nieuwe aanplant komen. De beschrijving is duidelijk en daardoor is de route ook op dat punt goed te volgen.

Schitterende wandeling

Bianca, 17-04-2018

Wat een mooie wandeling langs de Oosterschelde en vooral de Westerschelde. Ik wandel bij voorkeur vroeg (onder schooltijd).. Helaas zijn veel horecazaken dan nog dicht, zo ook de beide genoemde horecazaken. Net na de kruising in Krabbendijke zit een warme bakker: Hirdes. Deze heeft een klein terras en overheerlijke koeken én is ook open in de ochtenduurtjes. Wat mij betreft een aanrader!

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Eetcafé De Krab

Noordweg 3

4413 AA Krabbendijke

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info