Groene Wissel 293: Rockanje

Voornes Duin en Strypemonde

Groene Wissel Rockanje
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Rockanje

 • Startadres:

  bushalte Tweede Slag, Rockanje
  C. G van Kleijburgweg
  Rockanje

 • Coördinaten:

  51°52’38” N   4°2’52” E

Rockanje ligt (bijna) aan zee op het Zuidhollandse eiland Voorne-Putten, de bus brengt u praktisch tot op het strand. Na een kilometertje over dat strand wandelt u over de meest schitterende junglepaadjes dwars door Voornes Duin langs natte duinvalleien en het Breede Water (met een aalscholverkolonie) naar het Bezoekerscentrum van het Zuidhollands Landschap en uitspanning De Meidoorn. Vandaar kuiert u over prachtige bospaden door het stille en voorname landgoed Strypemonde en over slingerpaden door de 'verbouwde' Zwarte Hoogte weer naar de bushalte bij het strand. Eventueel kunt u op de heen- of terugreis de busreis in het dorp onderbreken voor een bakkie.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Prachtige wandeling maar was wel spannend

Mariesja, 26-11-2020

Voorop gesteld dat mijn wandel maatje en ikzelf totaal geen oriëntatie vermogen hebben toch deze uitdaging aangegaan ! Prachtig gebied en in het begin was alles duidelijk te volgen . Maar gaandeweg werd het steeds onduidelijker, paaltje waren niet te vinden ,en ruiterpad gelukkig ontdekt doordat er toevallig een paard voorbij kwam . Meerder malen op een punt aangekomen met de gedachte : en wat nu ? Het werd schemerig en we waren nog lang niet terug bij de tweede slag . Al met al een spannend avontuur waar wij 20 km van hebben weten te maken .

Reactie op Christine clement

Bart van der Schagt, 25-09-2017

Christine, bedankt voor je reactie. Over dat linker- of rechter zijpaadje negeren: deze wandeling is al heel wat keren gelopen en heb daarover nooit een melding gehad. Ik heb het vermoeden dat je misschien op een ander pad hebt gelopen. De rest van je opmerkingen ga ik verwerken.

Mooie route met enkele opmerkingen

Christine clement, 25-09-2017

Wat een mooie en afwisselende wandeling! Vooral de kleine hoogteverschillen zijn bijzonder. Wij hebben hem overigens iets anders gelopen, namelijk eerst 3 en 4, en daarna 1 en 2, en dat ging ook prima. Enkele opmerkingen ivm onduidelijkheden in de omschrijving: Bij 1 8e regel van onderen een zin invoegen: Na een flink stuk junglepad op de driesprong omgeven door bosjes RA. Na weer een flink stuk jungelepad op een ... Bij 3 5e regel van boven: waarmee u de plas strak rechts van u in zijn geheel passeert -> waarmee u de plas strak rechts van u tot ca 20 meter tot het eind passeert (anders komt je op een verkeerd pad uit). Bij 3 8e regel van onderen: onderweg een rechterzijpad negeren --> dit moet een linkerzijpad zijn. Groet! Christine

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant paviljoen de Meidoorn

Duinstraat 16a

3235 NK Rockanje

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info