Groene Wissel 198: Rosmalen

De Groote Wetering

Groene Wissel Rosmalen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Rosmalen

 • Startadres:

  station Rosmalen
  Stationsplein 7
  5241 GN Rosmalen

 • Coördinaten:

  51°42’54” N   5°22’8” E

Na het centrum wandelt u door kleinschalig Brabants boerenland en door de rustige bossen van Eikenburg, Het Vinkel en Hooge Heide naar de Groote Wetering; een brede vaart met daarlangs regelmatig een smalle strook ruige natuur, zijnde een ecologische verbindingszone. Kilometers lang wandelend over de graspaden van de hoog gelegen dijk langs deze wetering geniet u van het natuurschoon van die verbindingszone en heeft u een prachtig uitzicht over het landschap. Met het laatste deel wandelt u over een lommerrijke landweg, dito fietspad en een stukje langs een drukke (maar wel groene) weg naar het station. Na Rosmalen onderweg geen horeca!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Groote Wetering

Jos de Ridder, 19-01-2018

Mooie wandeling, veel afwisseling en uitstekend beschreven.

Groote Wetering Rosmalen

Peter, 19-06-2012

19-06-2012 De eerste 7 kilometer tot over de snelweg waren niet erg geweldig. Veel bebouwing en nogal een rommelige omgeving. De rest van de wandeling door de bossen en langs de Wetering was wel beter maar ook niet echt bijzonder. Grote stukken van de bospaden stonden onderwater. Veel mais links en rechts in een verder wel fraai coulisselandschap. Gelukkig stond de mais nog niet erg hoog. Het stuk langs de Wetering was wel fraai op sommige plaatsen waar langs de randen wat natuur te bespeuren was met wat hooiveldjes en ouderwetse hooibergen.

Rosmalen

Karla, 25-05-2012

Vandaag, 25 mei 2012, hebben we een schitterende dag gehad. Wat is deze wandeling een verrassing! Het eerste deel door de bebouwde kom geeft een goede indruk van het plaatsje en de wegen zijn rustig met veel groen. Dan komen we in het bos, prachtige paadjes en geen mens te zien, wat is het daar heerlijk stil. Het pad langs de vaart is totaal anders. Je kunt ver kijken aan beide kanten door het open landschap en nog geen mais. Ook de twee paden langs de Groote Wetering zijn fraai, we hebben lopen genieten. Dan kom je weer richting bebouwing maar de paden zijn nog onverhard en rustig. Het fietspad was als een groene tunnel, zelfs de drukke weg naar het station vonden we goed gekozen. Al met al, weer een parel van de Groene Wissel ketting die zeer goed beschreven is in een verrassend mooie omgeving. Bart, hiervoor veel dank.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info