Groene Wissel 372: Rozenburg

Bomen van Staal

Groene Wissel Rozenburg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Rozenburg (ZH)

 • Startadres:

  metrostation Maassluis
  Stationsstraat 8
  3143 LS Maassluis

 • Coördinaten:

  51°55’0” N   4°15’12” E

Met Groene Wissel Pernis (365) wandelt u lángs de petrochemische industrie. Met deze route wandelt u daar maar liefst twee kilometer dwars doorheen (over een fietspad langs een weg en een industriespoorlijn). Onderweg passeert u rakelings diverse (soms kleurrijke) chemicaliënfabrieken. En dat is toch best wel indrukwekkend: al die imposante, glimmende stalen pijpen die de hemel in priemen en daarin de meest gore luchtjes uitbraken. Nee, u hoeft daar gelukkig geen gasmasker op! Grappig is dat u in het weekend hier stiller wandelt dan in menig Veluws bos! Vanaf de Veerhaven kuiert u langs de Nieuwe Waterweg en door een parkenstrook naar en door het moderne winkelcentrum, gevolgd weer een parkenstrook. Na het Ali-Chemicalierondje wandelt u langs het Hartelkanaal, het Calandkanaal (welke u middels de Calandbrug oversteekt), wederom door wat groenstroken en langs de Nieuwe Waterweg weer naar de Veerhaven.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Danyell / Landtong

Bart van der Schagt, 26-01-2018

Dat van die Landtong is mij bekend. De route wordt daarmee ca 20 km. Voor een dergelijke route is dat te lang, de reden dat ik daarvan heb afgezien. Toch bedankt voor je reactie en tip!

Waarom geen Landtong?

Danyell, 26-01-2018

Als inwoonster van Rozenburg kende deze route geen geheimen voor me. Zelfs het stukje door het Botlekgebied had ik al eens gewandeld toen het Rozenburgpad nog bestond. Wat ik wel jammer vind, is dat de route helemaal niet over de Landtong gaat! Tegenwoordig hebben we daar een mooi park (het Calandpark), twee uitkijktorens en een groot natuurgebied (de Begrazingsweide) waar grote grazers rondlopen. Omdat het natuurlijk toch temidden van de industrie ligt, levert dat vaak verrassende plaatjes op (Schotse Hooglanders met kraanschepen op de achtergrond). Ik denk dat je daarmee een stukje van 6 km aan de route toevoegt, en hem zeker veel afwisselender maakt! Ik wil met alle plezier eens een track ervan opsturen. Groetjes, Danyell

Rozenburg (Maassluis): metro op Hoekse Lijn

Bart van der Schagt, 14-08-2017

Door diverse tegenvallers gaat de metro op de Hoekse Lijn (Schiedam - Hoek van Holland) i.p.v. september 2017 pas vanaf februari 2018 rijden. Tot die tijd zijn de NS-stations met vervangend busvervoer van de RET te bereiken.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info